Hírek, aktuális / Újabb Belügyminisztériumi támogatást kapott Körmend

2017-08-20 18:47:56

Újabb Belügyminisztériumi támogatást kapott Körmend

A tavalyi évhez hasonlóan idén is jelentős összegű rendkívüli Belügyminisztériumi támogatásban részesült Körmend városa. Az egy évvel ezelőtti 210 millió forintos támogatás után idén újabb több tízmillió millió forinttal gazdagodik a település költségvetése.

Az előző évben megítélt összegből az önkormányzat több, a város szempontjából jelentős fejlesztést tudott megvalósítani. Bővítésre került többek között a város kamera-rendszere, mely komoly segítséget jelentett a rendőrségnek a bűnelkövetések felderítésében, valamint a bűncselekmények megelőzésében, egyúttal pedig növelte a helyi lakosok szubjektív biztonságérzetét is. Ezen kívül pedig jutott pénz utak és járdák felújítására, a Batthyány kastélyegyüttes volt kocsiszínének rekonstrukciójára, valamint a szociális bérlakásállomány fejlesztésére is.

Bebes István polgármester elmondta, hogy az idei évben is több fejlesztést szeretnének megvalósítani a most megítélt összegből. „A tervek között szerepel a térfigyelő-rendszer további bővítése, ami, ha megvalósul minden fontosabb helyszínt le fog fedni a városban. Ehhez kapcsolódóan további 5 ponton kívánunk kamerákat telepíteni.

Egy részét szeretnénk arra az értékmentő munkára fordítani, amit az önkormányzat végez a Batthyány kastélyegyüttes tekintetében. Hamarosan nekilátunk a főépület részleges megújításának, ami egy komoly előrelépést fog jelenteni a teljes rehabilitáció szempontjából. A kastély területébe ugyanakkor jelenleg beágyazódnak az egykori cipőgyári barakk épületei, melyek jelentősen rontják az összképet, így annak elbontása mára elkerülhetetlenné vált. A megítélt támogatásból szeretnénk megvalósítani ezen épületek elbontásának a megtervezését, hogy a későbbi célzott pályázatokon már kész tervekkel indulhassunk.

Természetesen idén is jut pénz újabb utak és járdák felújítására, így végre megvalósulhat például az Újváros utca burkolatának kiépítése, valamint a Bercsényi utca aszfaltozása mely jogos elvárás az itt élők részéről.” – ismertette a terveket a polgármester.

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-20 08:22

Egy nap azért, hogy később még sok legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-20 08:13

Palavesszőtől a digitális tábláig

kiállításnyitóTovább

2024-04-20 08:10

50 éves jubileumi gála

MeghívóTovább

2024-04-20 08:07

Sok kicsi sokra megy

SZJA 1 %Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink