Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum
Rázsó Imre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

9900 Körmend, Rákóczi u. 2. 
06-94-594-077
e-mail: iskola@razso.sulinet.hu 

honlap: razso.kormend.hu

Körmenden a szakképzés nagy múltra tekint vissza.
1885-ben kezdődött meg városunkban a tanoncoktatás, a szakmunkásképzés elődje. A szakközépiskolai képzés az 1960/61. tanévben indult, és azóta folyamatosan jelen van Körmend képzési palettáján.
A városban kialakított új iskolapolitikai koncepció 1985-ben a helyi középiskolai szerkezet teljes átalakításával járt. Ennek eredményeként működik azóta is mai helyén és szolgálja a szakképzést iskolánk, mely 1987-ben vette fel  Rázsó Imre nevét.
Az intézmény folyamatosan bővülő szakmai profillal és megújuló képzési formákkal kíván eleget tenni a helyi és a vonzáskörzet munkaerő-piaci elvárásainak.


Szakgimnázium:

Közlekedésgépész ágazat - Autószerelő
Közgazdaság ágazat - Pénzügyi termékértékesítő (bank, befektetés, biztosítás) vagy Vállalkozási és bérügyintéző
Közlekedés, szállítmányozás és logisztika ágazat - Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző

 

Szakközépiskola:

Asztalos
Kárpitos
Eladó
Mezőgazdasági gépész
Gyógyszerkészítmény-gyártó .

 

Érettségire épülő képzések:

Logisztikai- és szállítmányozási ügyintéző
Autószerelő
Pedagógiai- és családsegítő munkatárs

 

Szakközépiskola 2 éves érettségi vizsgára felkészítő szakasza

Felnőttoktatás és felnőttképzés esti tagozaton


Igazgató: Varga ZoltánnéKölcsey Ferenc Gimnázium 
9900 Körmend Bajcsy-Zs. u. 3. 
Tel./fax: 
Titkárság (tel./fax)           06/94-594-131
Igazgató:                        06/94-412-487
Gazdasági iroda:             06/94-594132

E-mail:

Iskolai:                           kfg@kormend.hu
Gazdasági iroda:             kfggh@kormend.hu 

Képzési forma: négy évfolyamos gimnázium Közel fél évszázados meddő próbálkozás után 1946 szeptemberében kezdte meg működését Körmenden az Államilag Segélyezett Községi Kölcsey Gimnázium az akkori Szent Márton utcában. 1985 óta ad otthont a Kölcseynek az egyre szépülő, a Várkert szélén található iskolaépület. A tanulók az iskola helyi tanterve szerint emelt óraszámban, heti öt órában, tanulhatják első idegen nyelvként a németet vagy az angolt. Biztosítjuk, hogy elegendő létszám esetén az általános iskolából megfelelő előképzettséggel érkező tanulók haladó nyelvi csoportokban folytathassák tanulmányaikat. Második idegen nyelvként az angol, a német vagy az olasz közül választhatnak. A 9-10. évfolyamon csoportbontásban tanítjuk az informatikát. A 11. és a 12. évfolyamon a számítástechnika iránt érdeklődők választhatják érettségi tantárgyként, felkészülhetnek ECDL, vagy OKJ-ban szereplő számítógépkezelői vizsgára. A 11-12. évfolyamon a tanulók egyéni döntés alapján a középszintű és az emelt szintű érettségire felkészítő csoportokban folytathatják tanulmányaikat. Tanórán kívüli tevékenység keretében tanulóink részt vehetnek az énekkar munkájában. A rajz szakkörre a képzőművészet iránt érdeklődő tehetséges művészpalánták járnak. 2003. január 22-étől indítottunk útjára egy kiállítás sorozatot, melynek keretében híres festőművészek mellett tehetséges diákjaink is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. Örömmel tölt el bennük, volt és jelenlegi tanítványaink kiemelkedő eredményei a tudományok, a művészetek és a sport területén. Továbbtanulóink felkészültsége: több év országos statisztikai adatai szerint a felsőoktatásba jelentkezett diákjaink közel 80 százalékát felvették. Iskolánk oktató-nevelőmunkáját, teljes tevékenység rendszerét úgy kívánjuk megszervezni, hogy szívesen jöjjenek a gimnáziumba a diákok, találjanak maguknak tartalmas programokat az iskolai élet minden területén. Iskolai harmonikus belső viszonyaink mellett példamutatással, céltudatos, következetes munkával törekszünk arra, hogy tanítványaink lehetőséget kapjanak a meglévő képességeik kibontakoztatására, továbbfejlesztésére. Barátságos hangulatú, nyugodt légkörű iskolát kívánunk működtetni. Reményeink szerint az elkövetkezendő évtizedekben is fejlődő, a kor kihívásainak megfelelő, emelkedő színvonalú, egyre több eredményt elérő és nagyon sok tanú boldogulását elősegítő munka folyik mindannyiunk örömére. 

vezető: Laczó Tamás 
weblap>> 


Körmendi Rendészeti Szakgimnázium
Körmend, Alkotmány u.5-7.
Tel: 94/592-650/6240
Tanulói szállásügyelet: 94/592-650/6260
weblap>>

Email:
krszki@t-online.hu 
krszki@orfk.police.hu

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2020-01-20 13:38

Alma Együttes

koncertTovább

2020-01-20 13:11

XXVI. Körmendi Kézilabdás Farsang

TOBORZÓ! Kézilabdázni vágyó lányok részére!Tovább

2020-01-20 05:26

Szerda Esti Akusztik

2020Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink