ÖNKORMÁNYZAT / Projektek / Játszótér fejlesztése Körmenden

2019-12-17 17:39:41


Játszótér fejlesztés Körmenden


Azonosítószám: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00439
Kedvezményezett: Körmend Város Gondnoksága
Támogatás összege: 19.250.000,- Ft
Támogatás mértéke:  100 %
Projekt tartalmának bemutatása:
A projekt célja a városrészekben található játszóterek infrastrukturális felújítása, szabadidő aktív eltöltésére alkalmassá tétele. A projekt keretében a leromlott állapotú közösségi tereken fiatalok, kisgyermekes családok számára biztonságos játszótéri eszközhasználat feltételeit kívánjuk megteremteni.
A szabadtéri közösségi terek jó lehetőséget biztosítanak a városrészek lakói számára találkozások, szabadidős programok eltöltéséhez. Az itt élők használatba veszik a projekt során létrehozott, felújított játszótereket, ezen szabadidős tevékenységek beépülnek a mindennapi programok sorába generációktól függetlenül.
A vonzó közösségi tér biztosan hozzájárul további fejlesztések megvalósításához mind az érintett területek, mind annak közvetlen környezetében.
Pályázat keretében a megjelölt 5 fejlesztési helyszínen mindösszesen 16 eszköz kerül beszerzése. Egyes eszközök biztonságos használatához ütéscsillapító felületeket is biztosítunk.
A beszerzett eszközök között hinta, mászóvár, mérleghinta, rugós játék, kötélpiramis szerepel.
Projekt tényleges befejezési határideje: 2019.11.29

 
A projekt megvalósításának helyszínei
 
Körmend, 1083 hrsz., Avar utcai játszótérként ismert a városban. Jelenleg is fiatalok által szívesen használt közösségi zöldfelület. Fejlesztése a településrészen élő fiatalok, gyermekek, családok számára kiemelten fontos. Jelenleg az ott élők közösségi összefogással, rendezvények keretében teremtik meg önkéntes szervezéssel a közösségi találkozási alkalmakat.


Körmend, 3500 hrsz., Felsőberki kultúrház melletti sportpályával bíró zöldfelület, ahol a kisebb gyermekek számára is biztosított a sport és mozgásos tevékenységek végzése a közlekedési kapcsolatok és a könyvtár, kultúrház adta lehetőségek között.. A szomszédos ingatlanon található a helyi kultúrház, amely közművelődés és könyvtári feladatokat lát el.


 
Körmend 712/9 hrsz., Bartók Béla lakótelep egy lakóépületekkel körbevett, zárt zöldfelület, ahova a városrészen élő gyermekeken túl a fiatalok is szívesen járnak. A terület fejlesztése érdekében a sportfunkciók további bővítése érdekében az Önkormányzat egyéb más pályázati lehetőséget kíván igénybe venni. Jelenleg néhány, tanúsítással nem rendelkező játszóeszköz található a területen.


Körmend, 040/2 hrsz., Alsóberki városrész sportpályája melletti terület, ahol kerítéssel körbevett, aszfaltos kosár és füves focipálya mellett zöldfelület található.
A területen közszolgáltatás nem elérhető.


Körmend, 3011 hrsz., Horvátnádaljai sportpálya, ahol szintén füves labdarugó pálya és aszfaltos kosárpálya található kisebb zöldfelülettel.

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2021-09-20 09:06

Labdarúgó mérkőzések, eredmények

Megyei I-II-III.Tovább

2021-09-19 14:01

2021 Őszi Filmklub

a Csákányi László filmszínházbanTovább

2021-09-19 13:38

Fokozott ellenőrzésre kell számítani

A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt elTovább

2021-09-19 13:27

Csúcsra ért: világ és Európa­-bajnoki címet szerzett Bulin Andrea

Az íjászat az „énidőm”, amire mindenkinek szüksége vanTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink