ÖNKORMÁNYZAT / Projektek / Játszótér fejlesztése Körmenden

2019-12-17 17:39:41


Játszótér fejlesztés Körmenden


Azonosítószám: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00439
Kedvezményezett: Körmend Város Gondnoksága
Támogatás összege: 19.250.000,- Ft
Támogatás mértéke:  100 %
Projekt tartalmának bemutatása:
A projekt célja a városrészekben található játszóterek infrastrukturális felújítása, szabadidő aktív eltöltésére alkalmassá tétele. A projekt keretében a leromlott állapotú közösségi tereken fiatalok, kisgyermekes családok számára biztonságos játszótéri eszközhasználat feltételeit kívánjuk megteremteni.
A szabadtéri közösségi terek jó lehetőséget biztosítanak a városrészek lakói számára találkozások, szabadidős programok eltöltéséhez. Az itt élők használatba veszik a projekt során létrehozott, felújított játszótereket, ezen szabadidős tevékenységek beépülnek a mindennapi programok sorába generációktól függetlenül.
A vonzó közösségi tér biztosan hozzájárul további fejlesztések megvalósításához mind az érintett területek, mind annak közvetlen környezetében.
Pályázat keretében a megjelölt 5 fejlesztési helyszínen mindösszesen 16 eszköz kerül beszerzése. Egyes eszközök biztonságos használatához ütéscsillapító felületeket is biztosítunk.
A beszerzett eszközök között hinta, mászóvár, mérleghinta, rugós játék, kötélpiramis szerepel.
Projekt tényleges befejezési határideje: 2019.11.29

 
A projekt megvalósításának helyszínei
 
Körmend, 1083 hrsz., Avar utcai játszótérként ismert a városban. Jelenleg is fiatalok által szívesen használt közösségi zöldfelület. Fejlesztése a településrészen élő fiatalok, gyermekek, családok számára kiemelten fontos. Jelenleg az ott élők közösségi összefogással, rendezvények keretében teremtik meg önkéntes szervezéssel a közösségi találkozási alkalmakat.


Körmend, 3500 hrsz., Felsőberki kultúrház melletti sportpályával bíró zöldfelület, ahol a kisebb gyermekek számára is biztosított a sport és mozgásos tevékenységek végzése a közlekedési kapcsolatok és a könyvtár, kultúrház adta lehetőségek között.. A szomszédos ingatlanon található a helyi kultúrház, amely közművelődés és könyvtári feladatokat lát el.


 
Körmend 712/9 hrsz., Bartók Béla lakótelep egy lakóépületekkel körbevett, zárt zöldfelület, ahova a városrészen élő gyermekeken túl a fiatalok is szívesen járnak. A terület fejlesztése érdekében a sportfunkciók további bővítése érdekében az Önkormányzat egyéb más pályázati lehetőséget kíván igénybe venni. Jelenleg néhány, tanúsítással nem rendelkező játszóeszköz található a területen.


Körmend, 040/2 hrsz., Alsóberki városrész sportpályája melletti terület, ahol kerítéssel körbevett, aszfaltos kosár és füves focipálya mellett zöldfelület található.
A területen közszolgáltatás nem elérhető.


Körmend, 3011 hrsz., Horvátnádaljai sportpálya, ahol szintén füves labdarugó pálya és aszfaltos kosárpálya található kisebb zöldfelülettel.

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink