Hírek, aktuális / A körmendieket érdekli a város jövője

2024-06-17 09:11:20
A körmendieket érdekli a város jövője

Körmenden a 2024. június 9-i választásokon szokatlanul nagy - az országos átlaghoz képest is - roppant magas volt a részvételi arány. Dr. Szabó Barna 97 szavazattal többet gyűjtött ellenfelénél Patonay Imrénél, így ő lesz  Körmend város polgármestere.


Bebes István, a jelenlegi polgármester is leadta a voksát

– Örülök annak, hogy sokan adták le a voksukat, ez üdvözlendő, hisz tükrözi, hogy a körmendi embereket érdekli városuk jövője. Köszönet mindenkinek, aki kifejezte véleményét. A polgármesteri választásnál szoros eredményre számítottam, így is lett, sikerült nyernem. A képviselői körzetekben viszont a nyolcból hat körzetben a Változás a Városért Egyesület jelöltjei szereztek mandátumot, kettőben a mieink.  Ezúton is gratulálok mindannyiuknak.
– A kompenzációs listát is belekalkulálva a testület 7-5 arányban fog felállni, tehát a VVE képviselői lesznek többségben. Ez tűnhet furcsa helyzetnek is, de én nem így ítélem meg: ha mindkét csapat azt fogja tenni, amit ígért – és biztos vagyok benne, hogy így lesz –, akkor egy nagyon jól működő gárda alakult ki. Egyenként is kiváló emberekről van szó, hiszem, hogy Körmend jövőjéért együtt tudunk tenni, cselekedni. Úgy gondolom, október 1-ig mindenki pihenhet egyet, kifújjuk a levegőt és indulhat a közös munka.

 
Dr. Szabó Barna a családjával járult az urnákhoz                                       Patonay Imrét 2860-an támogatták szavazatukkal

Az „oldalak” eltűnnek, az „árkok” betemetődnek, hiszen közös a cél. A dolgozni és dolgozni hagyni elv, illetve a kompromisszumok mentén jól fog ez működni – fogalmazott a város frissen megválasztott polgármestere, dr. Szabó Barna.

RV
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó



 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-07-02 11:38

Pályázati felhívás

intézményvezetői beosztás betöltéséreTovább

2024-07-02 11:20

Változott a hulladékudvar nyitvatartása

Lakossági tájékoztatóTovább

2024-07-02 10:59

Sikeres volt a Körmendi FC Focitábor

"Jövőre újra KFC Focitábor"Tovább

2024-07-02 09:44

Teljes útzár lesz Szombathelyen

a 11-es Huszár út - Bocskai körút körforgalmi csomópontjábanTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink