Hírek, aktuális / Június 17-től lehet regisztrálni az idei Nyári diákmunka programra

2024-06-05 10:47:52
Június 17-től lehet regisztrálni az idei Nyári diákmunka programra
 
A program keretösszege az idén 3,8 milliárd forint, amiből a kormány tervei szerint mintegy 20 ezer fiatal munkába állása támogatható.

A program elsősorban bértámogatással ösztönzi a fiatalok körében lévő munkaerő-tartalék aktivizálását a középiskolások, egyetemisták vakációs foglalkoztatásán keresztül, ami érdemben elősegítheti a munkatapasztalat-szerzést a fiataloknál, továbbá kiváló előszobája a későbbi munkaerőpiaci elhelyezkedésüknek.
A program az elmúlt tizenegy évben közel 300 ezer tanuló, illetve hallgató foglalkoztatását támogatta összesen 30 milliárd forinttal. A 16–25 év közötti, nappali tagozaton tanuló, munkaviszonyban éppen nem álló, vállalkozási jogviszonnyal sem rendelkező fiatalok június 17-től regisztrálhatnak az idei kiírásra – a korábbi évekhez hasonlóan – a területileg illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatalok foglalkoztatási osztályainál. A támogatásokat önkormányzatok és a mezőgazdaságban, turizmusban, vendéglátásban működő vállalkozások hívhatják le. Újdonság, hogy idéntől az erdőgazdálkodás területén is lehet alkalmazni a cégeknek fiatalokat a program keretében.
A helyhatóságok számára legfeljebb 2 hónap időtartamra teljes egészében megtérítik a legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatás után fizetett munkabért. A cégeknél legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatás támogatható, a program a munkabér összegének háromnegyedét vállalja át

A támogatással elhelyezkedő fiatalok legkorábban 2024. július 1-ével állhatnak munkába. A tervek szerint mintegy 20 ezer fiatal munkába állása valósulhat meg idén a program segítségével. Az augusztus végéig tartó program részletei a foglalkoztatási portálon olvashatók.

Forrás:  Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-07-02 11:38

Pályázati felhívás

intézményvezetői beosztás betöltéséreTovább

2024-07-02 11:20

Változott a hulladékudvar nyitvatartása

Lakossági tájékoztatóTovább

2024-07-02 10:59

Sikeres volt a Körmendi FC Focitábor

"Jövőre újra KFC Focitábor"Tovább

2024-07-02 09:44

Teljes útzár lesz Szombathelyen

a 11-es Huszár út - Bocskai körút körforgalmi csomópontjábanTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink