Hírek, aktuális / Körmendi piac és vásárcsarnok

2024-06-05 13:37:24
Körmendi piac és vásárcsarnok

2022. októberében adták át rendeltetésének a körmendi vásárcsarnokot, amely új lehetőségeket kínált a helyi és a térségi őstermelők és vállalkozók számára. A 400 milliós beruházás pályázati támogatásból valósult meg, ám a  étesítmény funkcióhoz való igazítására még 14,5 millió forintot fordított a város.


Az üzemeltetését a Körmendi Városi Piac és Vásárcsarnok Kft. végzi, a cég ügyvezetőjét Gombor Lászlót az elmúlt időszak tapasztalatairól és a tervekről faggattuk: – Induláskor fontos feladatunk volt, hogy elnyerjük a helyi és a  térségben élő és tevékenykedő vállalkozók és őstermelők bizalmát annak érdekében, hogy terveinket meg tudjuk valósítani és a vásárlók kiszolgálása minél magasabb színvonalú legyen. Voltak, akik idegenkedtek az új megoldásoktól, ám a többség megértette, hogy minden változtatás hosszú távon az ő érdekeiket szolgálja és erősíti.
Örülök annak, hogy időközben kiváló együttműködés alakult ki az üzemeltető cégünk, az elárusító helyeket bérlők és a termékeiket árusító vállalkozók között. Ezt nagyon fontosnak tartom, mert közösen sikerült elérnünk, hogy a szombati és a hétfői napokon szinte egy tűt sem lehet leejteni a piac területén, hosszú sorok kígyóznak az elárusító helyek és standok előtt, a piacra érkezők pedig elégedetten vásárolnak és falatoznak, miközben megbeszélik a közös ügyeiket. Tehát sikerült megvalósítani a legfontosabb célunkat, miszerint a körmendi piac legyen egy olyan hely, ahol jó lenni és ahol jó enni! – fogalmazott az ügyvezető.
Megtudtuk a vásárcsarnok vezetőjétől, hogy a tavalyi esztendő mérlege már pozitív volt, s ehhez hozzájárult, hogy több nagy népszerűségnek örvendő rendezvényt is tartottak. Ilyen volt a kuriózumnak számító disznóölés, a  motoros találkozó és börze, az adventi ünnepkör rendezvényei, a jótékonysági programok, vagy a színvonalas gyermeknap, melyek ugyancsak sok érdeklődőt vonzottak.
Időközben kisebb-nagyobb fejlesztések beruházások is megvalósultak, például a funkcióját vesztett, korszerűtlen mosdót és illemhelyet átalakították, helyén egy minden igényt kielégítő, kínálatában szerteágazó termékeket, zöldségeket és pékárukat kínáló üzletet alakítottak ki. Sikerült előbbre lépni a tekintetben is, hogy a szombati és a hétfői zsúfolt napok mellett szerdán, csütörtökön és pénteken is megteljen emberekkel a vásárcsarnok.
Egyre népszerűbb a húsbolt kínálata, sokan vásárolnak a piacon tojást, gyümölcsöt és pékárut, kemencében sült házi jellegű kenyeret, biotermékeket, és a lángos, a hurka valamint a sültkolbász ezeken a napokon is keresett finomság.


 
- Terveink között szerepel a vásárcsarnok további bővítése, a látványtervek már elkészültek, arra várunk, hogy kedvező pályázati lehetőséget találjunk. Tovább színesítenénk a kínálatot, még 5-6 üzlethelyiség kialakításával, ahol virágbolt, különleges pékárukat forgalmazó üzlet, baromfi szakbolt, kínai büfé, kávézó és söröző várná a vásárlókat és a vendégeket. A kínálat bővítése mellett célunk, hogy a hétköznapokon is minél több körmendi és környékbeli embert csalogassunk be a vásárcsarnokba. A fejlesztés elengedhetetlen része a parkolási lehetőségek bővítése, természetesen erre is van tervünk.
Célunk: legyen a körmendi piac egy olyan központi hely, ahol szinte minden élelmiszert meg lehet vásárolni, ahol gyorsan, de hasznosan telik az idő – hangoztatta Gombor László, a Körmendi Városi Piac és Vásárcsarnok ügyvezető igazgatója.

További képek a honlapon a GALÉRIÁban

RV
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-07-02 11:38

Pályázati felhívás

intézményvezetői beosztás betöltéséreTovább

2024-07-02 11:20

Változott a hulladékudvar nyitvatartása

Lakossági tájékoztatóTovább

2024-07-02 10:59

Sikeres volt a Körmendi FC Focitábor

"Jövőre újra KFC Focitábor"Tovább

2024-07-02 09:44

Teljes útzár lesz Szombathelyen

a 11-es Huszár út - Bocskai körút körforgalmi csomópontjábanTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink