Hírek, aktuális / Lángok csaptak fel a kulturális központban

2024-06-03 14:35:52
Lángok csaptak fel a kulturális központban

A tűzeset szerencsére csak egy gyakorlat keretében történt meg, amelyen a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság körmendi, szentgotthárdi, szombathelyi és sárvári tűzoltói vettek részt május 16-án.


A tűzoltók valós kárhelyszíneken nap, mint nap életeket mentenek, képességeiket azonban gyakorlatok keretében folyamatosan fejlesztik. Ezek során amellett, hogy felkészülnek egy esetleges tűzoltásra, a helyszín sajátosságával is megismerkednek, így tájékozódnak a kimenekítési pontokról, a közművek elzárási lehetőségeiről is.
A május 16-i gyakorlat egy feltételezett káreseményre épült, amely szerint a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár színházi részében, az esti előadást megelőzően tűz ütött ki a zenekari árokban. A bejelentő erős füstképződésről adott visszajelzést, a kiürítés a tervnek megfelelően megtörtént, azonban két ember nem tudta elhagyni a helyszínt.
A tűzoltók az élethű körülmények biztosítása érdekében teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben hajtották végre a gyakorlatot, azt imitálva, mintha valóban egy füsttel telítődött épületben kellene beavatkozniuk. Elsődleges feladatuk az eltűnt emberek felkutatása és kimentése, majd az épület teljes átvizsgálása és ezzel egy időben a lángok eloltása volt. A feltételezett tűzeset helyszínére 8 járművel összesen 24 tűzoltó érkezett, akik a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hajtották végre a tűzoltási és mentési feladatot. A gyakorlaton a körmendi, szentgotthárdi, szombathelyi és sárvári hivatásos tűzoltók körültekintően, szakszerűen, a biztonsági előírásokat maradéktalanul betartva jártak el, ezért a gyakorlat értékelője a látottakat megfeleltre értékelte.

További képek a honlapon a Galériában

KATASZTRÓFAVÉDELEM
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-07-02 11:38

Pályázati felhívás

intézményvezetői beosztás betöltéséreTovább

2024-07-02 11:20

Változott a hulladékudvar nyitvatartása

Lakossági tájékoztatóTovább

2024-07-02 10:59

Sikeres volt a Körmendi FC Focitábor

"Jövőre újra KFC Focitábor"Tovább

2024-07-02 09:44

Teljes útzár lesz Szombathelyen

a 11-es Huszár út - Bocskai körút körforgalmi csomópontjábanTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink