Hírek, aktuális / Nick Caldwell a csapat első légiósa

2024-06-25 10:31:33
Nick Caldwell csapatunk első légiósa
 
Nick Caldwell az amerikai Louisana állam fővárosában, Baton Rouge-ban született. 201 cm magas, súlya 98 kg. A 23 éves játékos éveken keresztül Hammond városában játszott Southeastern Louisiana Lions csapatában az amerikai NCAA ligában. Bevethető hármas és négyes poszton.

Forray Gábor vezetőedzőnk pozitívan nyilatkozott új játékosunkról
„Nick egy jó felépítésű, atletikus, több poszton bevethető, intelligens játékos. 4-es és 3-as poszton is képes jó teljesítményre. Egy kis egyetemi csapatból érkezik, ahol rendkívül sokat és hasznosan játszott. Csapata egyik meghatározó játékosa, vezére volt.”
Nick a 2023-24-es szezonban átlagosan 15,5 pontot, 5,8 lepattanót, 1,3 asszisztot, 0,8 labdaszerzést és 1,0 blokkot ért el mérkőzésenként. A 2 pontosokat 57.2%, a 3 pontos dobásokat 42.3%, a büntetőket 81.7%-kal értékesítette a legutóbbi szezonban.
„Kiváló 3 pontos dobó, jó labdakezelő, képzett alsó poszton is, agresszíven megy a lepattanókért. Agilis, jó védő. Nagy ambíciókkal érkezik, minden nap tanulni és fejlődni akar. Játékstílusa, karaktere abszolút passzol csapatunkhoz. Biztos vagyok benne, hogy nagy hasznára lesz a csapatunknak.” - zárta sorait Fofó.
(Nick karriercsúcsai: 30 pont, 13 lepattanó, 4 assziszt, 6 labdaszerzés és 5 blokk. Hatékonysági mutatója legjobb meccsén 37 volt.)
Highlightok: https://youtu.be/i8GOfkxq8s8?si=amsDfKKl6lMI2zbm

Újdonsült légiósunk válaszolt néhány könnyed kérdésre
Mesélnél egy kicsit a kosárlabdás karrieredről, és arról, hogy hogyan kerültél a Southeastern Louisiana Lionshoz?
6 éves koromban kezdtem el kosárlabdázni. Azóta szeretem ezt a sportot, amióta csak pályára léptem. Általános és középiskolában folyamatosan játszottam, majd egyetemre mentem, és a második évem után, 2018-ban kaptam ajánlatot a Southeastern Louisiana edzői stábjától. 2019-ben kezdtem el náluk játszani, és 5 évig játszottam ott.
Mennyire ismered a magyar kosárlabdát? Milyen érzés lesz egy másik országban kosárlabdázni?
Nem nagyon ismerek magyar kosárlabda csapatokat. Ami a legjobban izgat, az a szurkolók támogatása és az interakciók a mérkőzéseken. Már nagyon izgatott vagyok, hogy egy energikus közönség előtt játszhassak.
Volt már lehetőséged beszélni az új csapattársaiddal? Ha igen, mik az első benyomásaid?
Még nem beszéltem egyik új csapattársammal sem. Bár láttam, hogy tavaly két játékos is Körmenden volt a szülőállamomból, Louisianából.
Mit gondolsz, mi lesz a legnagyobb változás számodra, ha az amerikai egyetemi kosárlabdából a magyarországi profi kosárlabdába ligába kerülsz?
A legnagyobb változás az lesz, hogy elköltözöm mindenkitől, akiket napi szinten látok, egy másik országba, és már nem lesznek a közelemben. Louisianában nőttem fel, soha nem hagytam el az államot az egyetem miatt, így nincs tapasztalatom arról, hogy milyen távol élni az otthonomtól.
Ki volt eddig a legnagyobb hatással rád kosárlabdázói pályafutásod során?
A kosárlabda karrieremre a legnagyobb hatással az édesapám volt, mert ő tanított meg kosarazni, illetve ő volt az edzőm mikor még kicsi voltam. Soha nem hagyta, hogy feladjam, és minden nap hajtott, hogy eljussak oda, ahol most tartok. Körmenden is szeretném folyamatosan fejleszteni magam, immáron egy új edzővel.
Mit szeretsz csinálni a szabadidődben a kosárlabdán kívül?
Szeretek videojátékokkal játszani a barátaim társaságában, illetve sportolni.
Mennyire fontos számodra a szurkolók támogatása, illetve hogyan képzeled el a kapcsolatod a fanatikusokkal Körmenden?
A szurkolók nagyon fontos ékkövei egy mérkőzésnek. Szeretek fanatikus szurkolók előtt játszani, akik valóban azért vannak a lelátón, hogy mindenáron téged és a csapatodat belehajszolják a győzelembe. Mindenkit családtagként szeretnék kezelni, és megpróbálok majd jó kapcsolatokat kiépíteni, hogy a fanatikusaink egyfajta jó közérzettel látogathassanak el minden mérkőzésünkre.
Welcome, Nick!

Forrás: egiskormend.hu

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-06-28 08:15

Hirdetmény

szünetel az ügyfélfogadásTovább

2024-06-28 08:02

Városi Televízió műsorajánló

13. Körmendi BöngészőTovább

2024-06-28 08:01

Busz hajtott árokba Körmendnél

Egy sérült utast kórházba szállítottakTovább

2024-06-27 15:07

Ülésezett a Helyi Választási Bizottság

Patonay Imre lemondott a mandátumárólTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink