Hírek, aktuális / Richter Érdemérmet kapott a körmendi gyógyszerész

2024-06-19 08:03:18
Richter Érdemérmet kapott a körmendi gyógyszerész

A Magyarországon gyógyszerészi tevékenységet folytató szakemberek eredményeik elismeréseként most először nyerhették el a Richter Gedeon Nyrt. által életre hívott és a Magyar Gyógyszerészi Kamara által szakmailag  támogatott díjat. Az elismerést a legjobb prevenciós gyakorlat kategóriájában a szakmai zsűri döntése alapján a körmendi Elixír Patika vezetője nyerte el. Ebből az alkalomból beszélgettünk dr. Hadnagy Ádámmal, a gyógyszertár tulajdonosával és vezetőjével.


– Ezt a díjat egyedül nem nyerhettem volna el, kellett hozzá a kolléganők, kollégák, a csapatom munkája és tevékenysége is. Az Elixír Patika egy teljes megújulást követően 2012 óta van a jelenlegi helyén. Nagyon remélem, hogy betegeink és vásárlóink is úgy érzik, minden a már megszokott színvonalon történik. A kívülállóknak nem kell tudni, hogy az elmúlt években mennyi minden változott a gyógyszertári világban, és vezetésemmel kollégáimra mennyi munka hárul, mennyire szerteágazó tevékenységet kell ahhoz jó minőségben, felelősséggel végrehajtani, hogy tényleg ez legyen mindenki benyomása.
A gazdasági élet változásai, a jogszabályi környezet módosulása, az egészségügy helyzete folyamatos kihívások elé állítanak bennünket és ne feledkezzünk meg arról sem: volt egy nagyon nehéz, coviddal terhelt időszakunk is. Úgy gondolom nekünk az a feladatunk, hogy ezekből a kihívásokból a betegek és a vásárlók minél kevesebbet érezzenek. Számunkra továbbra is ők a legfontosabbak, minden erőnkkel törekedni fogunk a szakszerű és precíz, a kedves és gyors kiszolgálásra, az igények kielégítésére, esetleges problémáik megnyugtató megoldására – hangsúlyozta dr. Hadnagy Ádám. A kitüntetett gyógyszerészt a szakmai elismerés részleteiről is faggattunk:
– Büszke vagyok arra, hogy a magyarországi gyógyszerészek közül elsőként én kaptam meg a Richter Érdemérmet. Nem ez az első szakmai elismerésem, de ez igen előkelő helyet foglal el. Ez a csaknem két évtizedes, az Elixír Patika betegeiért, a hozzám fordulókért folytatott tevékenység elismerése. A díj átvételekor úgy éreztem, ez az elismerés édesanyám 1993-tól kezdett áldozatos munkájának is köszönhető, mellyel számomra meghatározta és lefektette az alapokat. Megtanított arra: mindig a beteg legyen az első! Ez az én szakmai örökségem tőle és nagyon hálás vagyok érte – mondta dr. Hadnagy Ádám, aki a betegségek megelőzésének a fontosságát is kiemelte:
– Már a kezdetektől fogva szakmai vesszőparipám a prevenció. Ezen a területen szerteágazó tevékenységet folytatunk és folytatok, amiből a betegeink, vásárlóink az egészség napokat, vagy a patika napokat látják és érzékelik, de különböző módokon megjelenünk a szociális otthonokban, az idősek otthonaiban, az iskolákban, sőt a munkahelyeken is. Ezért is vagyok büszke erre az elismerésre, mert a kívülállók nem tudhatják, hogy teljes  spektrumában ez mit takar. Arra is büszke vagyok, hogy ezeket a napokat számunkra természetes módon, ingyenesen és semmiféle „apróbetűs” feltételhez nem kötve szerveztük meg a betegek részére, a kapcsolódó személyi- és eszközköltségeket én, és rajtam keresztül az Elixír Patika viselte.
Ez a továbbiakban is így marad. A lakosság megbetegedéseinek döntő többségét olyan kóros előzmények alkotják, melyek korai beavatkozások segítségével jelentősen csökkenthetők, vagy egy időben lefolytatott terápiával könnyebben, gyorsabban kezelhetőek lennének. Sajnos, a prevenciós szemlélet Magyarországon még mindig alacsony, az egészség sokszor csak akkor kerül a fókuszba, amikor valamilyen megbetegedés bekövetkezik. Éppen ezért fontos, hogy az egészségtudatos életmód és ezen belül a prevenció minél inkább fókuszba kerüljön. A szűrővizsgálatokkal sokszor már évekkel korábban kimutatható, hogy valaki hajlamos-e valamilyen megbetegedésre, így annak elkerülése érdekében milyen megelőző lépéseket tehet. Nagyon fontosnak tartom, hogy mindenki tisztában legyen saját egészségügyi állapotával, ennek érdekében érdemes minden évben legalább egy laborvizsgálatot kérni a háziorvosától, illetve rendszeresen járni a szűrővizsgálatokra, figyelmeztetett az Elixír Patika vezetője.
A díj örömmel töltötte el, de abban is megerősítette, hogy tovább folytassa eddigi empatikus hozzáállását. A fontos prevenciós tevékenység részeként az Országos Patika Nap alkalmából az Elixír Patika ismét szervezett egy egészség napot. A körmendi színház aulájában április végén megtartott prevenciós vizsgálatok nagy sikerére és a sok pozitív visszajelzésre való tekintettel ezt a napot szoros együttműködésben tartották Hidegné Kovács Anikóval, a SOLE Optika és a Sissy Egészség Központ tulajdonosával.

RV
FotÓ. Elixir Patika
Körmendi Híradó


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-06-28 08:15

Hirdetmény

szünetel az ügyfélfogadásTovább

2024-06-28 08:02

Városi Televízió műsorajánló

13. Körmendi BöngészőTovább

2024-06-28 08:01

Busz hajtott árokba Körmendnél

Egy sérült utast kórházba szállítottakTovább

2024-06-27 15:07

Ülésezett a Helyi Választási Bizottság

Patonay Imre lemondott a mandátumárólTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink