Hírek, aktuális / Szombathelyen mérkőztek meg a legerősebb tűzoltók

2024-06-23 09:07:33
 
Szombathelyen mérkőztek meg a legerősebb tűzoltók
 

Csaknem száz, mindenre elszánt tűzoltó mérte össze akaraterejét, kitartását, bátorságát és állóképességét Szombathelyen, a „TFA-FCC HUNGARY Szombathely”, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyen június 21-én.


 
Nem ismertek akadályt azok a versenyzők, akik megmérették erejüket, ügyességüket pénteken a szombathelyi Fő téren összeállított versenypályán. Szlovákiából, Horvátországból és Ausztriából is neveztek a viadalra, hazánkból pedig a fővárosból és valamennyi vármegyéből érkeztek tűzoltók, közöttük több nő is. Valamennyi versenyző elszántan érkezett a versenyre, nem titkolt céljuk az volt, hogy önmagukat is legyőzve a lehető legrövidebb idő alatt, sérülés nélkül teljesítsék az erőpróbát.
Az idei évben a tűzoltóknak az erejüket egy versenypályára kellett csak összpontosítaniuk, de a gyorsaság ezúttal is döntő fontosságú volt. A hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók teljes védőfelszerelésben, a hátukon légzőkészüléket cipelve, vállukon egy tizenkilenc kilogrammos tömlővel futottak fel egy tizenkét méter magas állványra. A magasba feljutva egy tekercstömlőt kellett felhúzniuk, azt azután a kihelyezett kalodába helyezték, csak ezt követően futhattak le az emelvényről. A feladat egy gerendadarab kalapácsolásával folytatódott, majd úgynevezett „C” sugárral lőttek célba. Talán a legnehezebb feladat a pálya végén várta őket, mert ott egy nyolcvan kilogrammos bábut kellett célba húzniuk. Az időmérés csak ezt követően fejeződhetett be.
A legerősebb tűzoltók összecsapását ünnepélyes megnyitó előzte meg, amelyen a színpad előtt felsorakozott versenyzőket dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója és dr. László Győző, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte. 
A nyári hőség ellenére a viadalra több százan voltak kíváncsiak, a helyszínen szurkolók mellett akadtak olyanok is, akik az online közvetítésen keresztül kísérték végig a verseny minden mozzanatát. A szervezők megannyi programmal tették színesebbé a rendezvényt. A verseny lebonyolítását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói is lelkesen segítették.
Különböző kiállítók szakmai bemutatóit lehetett megtekinteni, a kicsiket pedig gyermekfoglalkoztatók várták. Az eredményhirdetést megelőzően kötélugró bemutató, a Band of StreetS zenekar koncertje, valamint a Katasztrófavédelem Központi Zenekara térmuzsikája szórakoztatta a jelenlévőket.
Az eredményhirdetésen Ördög István tű. ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület ügyvezető elnöke és dr. Bognár Balázs tű. dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója méltatta a tűzoltók sportteljesítményét. 
A férfiak között a 30 év alattiak versenyében Ifj. Bodó László, a „KÖTÉL” Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület versenyzője bizonyult a legjobbnak, a 30-40 év közötti kategóriát Kiss János, a Bolhási Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tűzoltója nyerte, a 40 évnél idősebbeknél pedig Adrian Ficik, a TFA Team Slovakia tagja futotta a legjobb időt. A 30 év alatti nőknél Tikász Ernesztina, a „KÖTÉL” Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület indulója hódította el az elsőbbséget. A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Gagyi Norbert tű. őrmester, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság indulója nyerte el. Az abszolút kategória magyar győztese pedig Ifj. Bodó László, a „KÖTÉL” Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület tagja lett, ő egy éven át őrizheti a legerősebb tűzoltónak járó vándorkupát.


További képek

Fotó: Szőke Péter BM OKF
VAS VKVI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-06-28 08:15

Hirdetmény

szünetel az ügyfélfogadásTovább

2024-06-28 08:02

Városi Televízió műsorajánló

13. Körmendi BöngészőTovább

2024-06-28 08:01

Busz hajtott árokba Körmendnél

Egy sérült utast kórházba szállítottakTovább

2024-06-27 15:07

Ülésezett a Helyi Választási Bizottság

Patonay Imre lemondott a mandátumárólTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink