Hírek, aktuális / Tavaszköszöntés tánclépéssel

2024-06-05 13:18:16
Tavaszköszöntés tánclépéssel

A sok éves hagyományhoz híven a Szent Erzsébet római katolikus plébániatemplom kertjében idén is pünkösdi kiskirályné járás követte a pünkösd vasárnapi szentmisét.


Idén már az első pünkösdölőben szereplő táncosok gyermekei adták elő a lélekemelő műsort

A világi és egyházi életben is szükség van egy kis megállásra, pihenésre és a hétköznapok után testi-lelki feltöltődésre. Ilyenek az ünnepek. Karácsony és húsvét után a pünkösd a katolikus egyház harmadik nagy ünnepe.
A kiskirályné járás szerepe a tavaszköszöntés  volt a bő termés reményében. Amikor a kiskirálylányt megemelték, arra utaltak, hogy ekkora legyen majd a kender. A kender szó jelenthetett mindenféle termést. Ezt a szép régi szokást a kereszténység is beépítette a saját az ünnepkörébe. Így a sok éves hagyományhoz híven a Szent Erzsébet római katolikus plébániatemplom kertjében az idei esztendőben is pünkösdi kiskirályné járás követte a pünkösdi ünnepi vasárnapi szentmisét.
A templom udvara után a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes táncosai és utánpótlástáncosai, valamint a Partium Alapfokú Művészeti Iskola tanulói a templom kapuja előtt a szülőföld táncaiból összeállított műsort mutattak be.Hogy múlik az idő! Most már az első pünkösdölőben szereplő táncosok gyermekei adták elő a szemet gyönyörködtető, fülnek kedves, lélekemelő műsort. Öröm volt látni a sok népviseletbe öltözött gyermeket,
fiatalt, akik vidáman, mosolyogva ajándékoztak meg mindenkit, aki pünkösdvasárnap este részt vett a szentmise áldása utáni műsoron.
Köszönjük nekik, hogy évről évre eljönnek, örömet és reményt adnak, hogy vannak még, akik a régi értékeket tisztelik.

További képek a honlapon a GALÉRIÁban


TÓTH ANNA
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-07-02 11:38

Pályázati felhívás

intézményvezetői beosztás betöltéséreTovább

2024-07-02 11:20

Változott a hulladékudvar nyitvatartása

Lakossági tájékoztatóTovább

2024-07-02 10:59

Sikeres volt a Körmendi FC Focitábor

"Jövőre újra KFC Focitábor"Tovább

2024-07-02 09:44

Teljes útzár lesz Szombathelyen

a 11-es Huszár út - Bocskai körút körforgalmi csomópontjábanTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink