Hírek, aktuális / Őstörténet, filozófia, vallás

2024-06-04 09:37:34
Őstörténet, filozófia, vallás

Ifj. Szabó Ferenc A Logosz álma című első könyvének bemutatója és az azzal egybekötött kaszinói beszélgetést a minap tartották. Az esemény másik résztvevője Varga Zoltán, a Móricz János Kulturális Egyesület elnöke volt.


ifj. Szabó Ferenc és Szabó Ferenc

A könyvbemutatót Ulicska Tamás, a Körmendi Kulturális Műhely elnöke nyitotta meg. A két szereplővel a már jól megszokott módon Szabó Ferenc beszélgetett. A beszélgetőpartnerek kapcsolata nem újkeletű, több közösen kiadott könyv és megrendezett konferencia is az együttes munkájuknak köszönhető. A bemutató során végig haladtak a könyv fejezetein, vetítéssel, kérdésekkel és Varga Zoltán kutatási eredményeinek kiegészítéseivel, melyek szoros egységet alkottak.
A könyv őstörténeti, filozófiai és vallás-filozófiai kérdéseket boncolgat, de ezek mellett a kvantumfizika XX. század eleji és legújabb eredményei is helyet kaptak. Az első fejezet Az emberiség rejtett története címet viseli, több  fejezetből tevődve össze. A szerző ebben gyűjtötte össze azokat a leleteket, melyek hihetetlenül ősi több száz millió éves, de akár ezt meghaladó korokba kalauzolnak el minket, melyekben a darwini idővonalat megcáfolva értelmes lények nyomait találhatjuk. Továbbá olyan leleteket és ma már kihalt fajok egykori létét is alátámasztotta, melyek egy része mára a mesék birodalmába lett száműzve.
Varga Zoltán Móricz János nyomán Ecuadorban a helyszínen végzett első kézből tapasztalt kutatásai is alátámasztották az ebben a fejezetben leírtak egy részét.
Az Arvisura egy mai napig vitatott forrása az őstörténetnek, azonban ifj. Szabó Ferencnek sikerült olyan közvetett és közvetlen bizonyítékokat találni az ebben szereplő állítások egy részéhez, melyek interdiszciplinárisan támasztják ezeket alá. A következő két fejezetben az ebben is szereplő ősi nép vándorlásait és történelmének szeleteit vizsgálták meg, melyek egyik leszármazási ága a mai magyar, de még sokan mások is a világon. Ennek az egykor globálisan elterjedt népnek a kulturális nyomait bizonyították, mind Varga Zoltán, mind a körmendi fiatal szerző.


Bensőséges hangulatú könyvbemutatót tartottak. Képünkön baloldalt Varga Zoltán, ifj. Szabó Ferenc és Szabó Ferenc

A könyv, így a délutáni beszélgetés is átváltott a szűken történelmi témákról (bár ezekhez ezer szálon kapcsolódva), a filozófiai és vallásfilozófiai gondolatokra. Szó volt a tudat mibenlétéről, mely a tudomány egyik nagy rejtélye mind a mai napig, valamint olyan gyakorlatokról, melyek ennek a tiszta őseredeti tudatnak a megismerésére szolgálnak. Ezután az ősi vallások isteneinek definiálása következett, a mai téves antropomorfizálás hártyáinak lefejtésével és a külső mesterségesen megalkotott gonosz leleplezéséről.

SZF
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-07-02 11:38

Pályázati felhívás

intézményvezetői beosztás betöltéséreTovább

2024-07-02 11:20

Változott a hulladékudvar nyitvatartása

Lakossági tájékoztatóTovább

2024-07-02 10:59

Sikeres volt a Körmendi FC Focitábor

"Jövőre újra KFC Focitábor"Tovább

2024-07-02 09:44

Teljes útzár lesz Szombathelyen

a 11-es Huszár út - Bocskai körút körforgalmi csomópontjábanTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink