Hírek, aktuális / A körmendiek számíthatnak rájuk

2024-04-23 08:43:00
A körmendiek számíthatnak rájuk

Két kiemelt esemény is történt tavaly, ahol a Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai is segédkeztek, az egyik a 44. Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárverseny volt, másik pedig a Rába augusztusi áradása volt. Mindez az egyesület évértékelő közgyűlésén hangzott el.


A közgyűlésen Kercsmár István, Knob Ernő és Bebes István is részt vettek

A minap tartotta közgyűlését a Körmendi Polgárőr Egyesület, ahol Biczó Péter elnök értékelte az elmúlt évet. Mint mondta, 2023- ban is kiemelt figyelmet fordítottak a közterületi járőrszolgálat végrehajtására, önállóan, illetve a rendőrséggel és közterület felügyelővel közösen. Ezen kívül részt vettek a városi rendezvények, sportesemények biztosításában is. Jelezte, két kiemelt esemény történt tavaly. Az egyik a 44. Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárverseny volt, ahol Vas vármegyei polgárőr egyesület tagjaival, rendőrséggel és a Körmendi Rendvédelmi Technikum hallgatóival közösen biztosítottak.
Augusztusban pedig a megáradt Rába folyó helyszínén – több napon keresztül, több váltásban – segítettek a társszerveknek. Biczó Péter kiemelte, továbbra is fontosnak tartja, hogy jól felkészült polgárőrök teljesítsenek  szolgálatot közterületen, ezért továbbra is részt vesznek polgárőr képzéseken.
Nagyobb óraszámban tervezik a közterületi járőr szolgálatokat, elsősorban önállóan, de a rendőrséggel és közterület felügyelővel közösen is.
A közgyűlésen részt vevő Bebes István polgármester kiemelte, az elmúlt huszonkét év városvezetése során mindig igyekezett részt venni az egyesület rendezvényein. Körmend Város Önkormányzata nevében megköszönte az egyesület munkáját. Kifejtette, a Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai sokat tesznek a város közrendjének, közbiztonságának megóvásában.
Knob Ernő rendőr alezredes (Körmendi Rendőrkapitányság vezető) szintén megköszönte az egyesület tagságának áldozatos munkáját. A Belügyminisztérium által elvégzett felmérés szerint, Körmend város területén a közrend  és közbiztonságra jó és kiemelkedő minősítést adott a lakosság. Hangsúlyozta, ehhez az eredményhez a Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai is hozzájárultak szolgálati tevékenységükkel.


Kitüntetők és kitüntetettek

A közgyűlésen a hűséget is jutalmazták. A Körmendi Polgárőr Egyesület Elnöksége 5. éves Polgárőr Szolgálatért járó elismerésben részesítette Biczó Donát Natanielt és Novák Melindát. 15. éves Polgárőr Szolgálatért járó elismerést vehetett át Fülöp László, Somogyi Tibor, Szollár János és Varga Attila. 25. éves Polgárőr Szolgálatért járó elismerésben részesült dr. Abdel Hameed Abdel, Kleczl Ede, Kolozsvári Norbert.
Az elismeréseket Bebes István és Biczó Péter adták át.
Az egyesületi elnök zárszavában kifejtette, ahogy az elmúlt huszonnyolc évben, úgy az idén is számíthat a Körmendi Polgárőr Egyesület munkájára Körmend lakossága, Körmend Város Önkormányzata, a Körmendi  rendőrkapitányság, a Körmendi Rendvédelmi Technikum, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, valamint a Körmendi Kulturális Központ Múzeum és Könyvtár.
Kitüntetők és kitüntetettek


TT
FOTÓ: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-05-03 14:56

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság májusi eseményei

a bölényszafaritól a Zöld Pünkösdig, az Őrségtől az AlpokaljáigTovább

2024-05-03 14:42

Nyugdíjba vonul Hollósi Gábor rendőr ezredes

a Körmendi Rendvédelmi Technikum igazgatójaTovább

2024-05-03 13:56

Választási hírek

Újabb jelölteket vettek nyilvántartásba KörmendenTovább

2024-05-03 11:26

Lakossági tájékoztató

vegyszeres gyomirtásTovább

2024-05-03 11:03

A Mesebolt Bábszínház 2024. májusi programtervezete

A műsorváltoztatás jogát fenntartjukTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink