KULTÚRA / Körmendi Napok

Körmendi Napok:

A rendezvény egyik fő attrakciója a tűzijáték, amely immáron több mint fél évszázados múltra tekint vissza. 1963-ban - vidéki településként először - Körmenden rendeztek ilyen jellegű tüzes bemutatót. 2011-től már több helyszínnel, változatos programkínálattal állunk elő.
A Körmendi Napok több célú programkoncepciója kiterjed mindenkire, aki felkeresi a várost, valamint a turisztikai desztinációt. A kulturális sokszínűség jegyében az események minden igényt kielégítenek. Rendezvényünkön a gasztronómiai hagyományok és innovációk felvonultatásán kívül aktív és passzív résztvevőkre épülő programok egyaránt megtalálhatók. A lovas- és íjásztábor, valamint az ehhez kapcsolódó tábori étkek népszerűsítése a nemzeti hagyományok ápolását vállalja fel.
A multikulturalitást a Nemzetközi Néptáncgála közvetíti.
Természeti kincsünkre, a Rábára a szárazföldi-, vízi- és légiparádé irányítja a figyelmet.
Immár 2012 óta mutatunk be szabadtéri színházi produkciót – KASZSZA SIKER – Körmendi Augusztusi Szabadtéri Színházi Alkalom - a Körmendi Napok ideje alatt.
Gasztronómiai kalandozások programrészünk kapcsán főző- bor- és egyéb gasztronómiai versenyekkel gazdagítjuk programkínálatunkat mindamellett, hogy koncertekkel, gyermekprogramokkal is várjuk az érdeklődőket.
A rendezvény hagyományos programelemei: koncertek, kiállítások, Hagyományőrző élménytábor, Csónakfelvonulás, Tűzijáték, hagyományőrzők felvonulása és harcászati bemutatói, Körmend Város Bora verseny, főzőverseny, sütemények versenye.

Körmendi Napok 2022 programjai, letölthető műsorfüzet

 






 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-19 09:16

Szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából

Nevezési határidő: április 22.Tovább

2024-03-19 09:06

Idén 780 éves lesz a város, készülnek az évfordulóra

Egyeztető fórumot tartottak a város civil szervezeteinek részvételévelTovább

2024-03-18 15:14

Ovilátogató

Dienes Lajos Katolikus ÓvodaTovább

2024-03-18 11:41

Körmendi bemutatkozó Győrben

"Körmendi fotós szemmel"Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink