Hírek, aktuális / Holnap kinyit a Körmendi Mozi

2024-04-24 11:09:57
Holnap kinyit a Körmendi Mozi

Több, mint 10 év után újraindulnak a vetítések a Körmendi moziban 2024. április 25-től. A „Körmend belvárosának megújítása" című, TOP-2.1.2-15-VS1-2020-00013 azonosító számú projekt keretében megvalósult a moziépület és környezetének teljes felújítása, valamint a mozi digitalizálása.


Horváth Zoltán ügyvezető és Bebes István polgármester

Az épületet és a jövőbeni terveket Bebes István polgármester és az üzemeltető az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft.  ügyvezetője Horváth Zoltán ismertette.

Az önkormányzati épület kezelője a Batthyány Örökségközpont Kastélyfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., a mozi működtetésének jogát az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. pályázat során nyerte el, amely így már Szombathelyen kívül is ellát kulturális feladatokat a vármegyében.
Az AGORA 2007 óta üzemelteti a két termes, art besorolású Savaria Filmszínházat, valamint az ország 14 mozijának végez szolgáltatási tevékenységet, amely alapján Makótól Székesfehérvárig rendeli meg a moziknak a filmeket, intézi a jelentéseket, elszámolásokat a forgalmazók felé. Körmenden is ezt az országosan elismert magas színvonalat kívánja az AGORA megvalósítani.

A Körmendi mozi 105 férőhellyel rendelkezik, alkalmas 3D-s filmek játszására is. Vetítések előreláthatólag csütörtöktől vasárnapig lesznek napi 2-3 alkalommal. Műsoron láthatóak a legfrissebb, aktuális mozgóképes alkotások, előnyben részesülnek a szórakoztató, valamint a családi és gyermek filmek, ugyanakkor bemutatásra kerülnek a hazai filmalkotások is. A moziba várják az iskolás, óvodás csoportokat külön vetítésekre, de tervek szerint ősztől filmklub is indul.
A moziterem alkalmas előadások, beszélgetések, egyéb kulturális programok megrendezésére is, az épületben pedig két olyan kisterem is helyet kapott, ahol közösségi események, felnőttképzések, mozgásos foglalkozások valósulhatnak meg. A tervek szerint ezek a funkciók is hamarosan megjelenhetnek, tovább színesítve Körmend kulturális kínálatát.

A mozi elindulásával új munkahelyek is létrejönnek a városban, de az AGORA együttműködik helyi vállalkozásokkal is, így a mozi büféjét, valamint a hozzá kapcsolódó kávézót egy ismert helyi családi vállalkozás fogja működtetni Red Black Café&Bar néven.


Moziműsor 2024. április 25-28.


 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-05-05 10:50

Quadrille Európai Táncfesztivál

május 17.Tovább

2024-05-05 08:28

Boldog Anyák Napját

.Tovább

2024-05-04 09:29

Városi Televízió műsorajánló

09. Körmendi BöngészőTovább

2024-05-03 14:56

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság májusi eseményei

a bölényszafaritól a Zöld Pünkösdig, az Őrségtől az AlpokaljáigTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink