Hírek, aktuális / Körmend Város Polgármesterének tájékoztatója

2020-04-17 17:14:34
Tisztelt Körmendiek!


Magyarország Kormányának döntése értelmében az önkormányzatok ismételten lehetőséget kaptak arra, hogy szigorító intézkedéseket vezessenek be a hétvége időtartamára.


Ezúton szeretném jelezni, hogy a múlt hétvége pozitív tapasztalatai alapján az a döntés született, hogy erre a hétvégére nem vezetünk be további korlátozó intézkedéseket. A jelenleg életben lévő korlátozások viszont természetesen továbbra életben maradnak.
Ezek alapján továbbra is ki- és bejárási tilalom lesz érvényben a Kossuth Lajos utcai Öregek Napközis Otthonában, valamint az Unger László Idősek Otthonában.

Továbbra is tilos tartózkodni a város minden játszóterén és sportpályáján. A városi Piac területére pedig csak és kizárólag maszk viselésével léphetnek be mind az eladók, mind pedig a vásárlók.

Ezen szigorításokon kívül tehát most hétvégére nem vezetünk be további korlátozásokat. Szeretném ugyanakkor jelezni, hogy mind a Rendőrség, mind pedig a Polgárőrség szigorúan ellenőrizni fogja a város közterületeit, hogy mindenki betartja-e a Kormányrendeletben előírt kijárási és távolságtartási szabályokat. Kiemelten kérem a fiatalokat, hogy sem otthon sem pedig közterületen ne csoportosuljanak és kerüljék baráti találkozókat!

A jövő hét elején áttekintjük a hétvége tapasztalatait, és ezek alapján fogunk döntést hozni a következő hétvégék esetleges szigorításairól! Amennyiben szükséges lesz, a következő hétvégéken újra bevezetjük a Rába-partra és a Szabadság térre vonatkozó különleges szabályokat.
Bízom benne, hogy minderre már nem lesz szükség, és mindenki ugyanolyan fegyelmezetten fogja betartani a korlátozásokat, mint az elmúlt időszakban! Köszönöm a lakosság pozitív hozzáállását és szabálykövető magatartását!

Vigyázzanak magukra, és jó egészséget kívánok mindenkinek!

Körmend, 2020. április 17.
 
Bebes István
Körmend város polgármestere

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2020-07-03 14:28

Újra miénk a tér

2020. július 5.Tovább

2020-07-03 12:34

Gázcsonknak hajtott egy autó Csákánydoroszlóba

A balesetben az autó vezetője megsérültTovább

2020-07-02 13:23

Burkolatjavítási munkák miatt teljes útzár lesz

Szalafő és Farkasfa között Tovább

2020-07-02 09:01

Városi Televízió műsorajánló

12. Körmendi BöngészőTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink