Hírek, aktuális / Sikerrel startolt a körmendi mozi

2024-05-06 09:15:44
Sikerrel startolt a körmendi mozi

Több mint 10 év után újraindultak a vetítések a körmendi moziban. A Körmend belvárosának megújítása című projekt keretében megvalósult a moziépület és környezetének teljes felújítása, valamint a mozi digitalizálása.

Az önkormányzati épület kezelője a Batthyány Örökségközpont Kastélyfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., a mozi működtetésének jogát az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. pályázat során nyerte el, amely így már Szombathelyen kívül is ellát kulturális feladatokat a vármegyében.
 

Papp Péter, Bebes István és Horváth Zoltán a mozi megnyitóünnepségén

A megnyitón elsőként Bebes István, Körmend polgármester szólt a megjelentekhez: – Sok egyeztetés és küzdelem előzte meg a mai napot, amikor bejelenthetjük, hogy 12 év után ismét elindulnak a vetítések a körmendi moziban. Nagyon jó érzéssel tölthet el bennünket az a tény, hogy több olyan lehetőség is nyílt a helyi polgárok, idősebbek és fiatalabbak számára, amire több mint egy évtizedig nem volt alkalom. A mozi mellett közösségi terek,  büfé is várja a körmendieket, a civil szervezeteket, hogy hasznosan töltsék el a szabadidejüket az új létesítményben. Úgy érzem a mozi üzemeltetőjének a kiválasztása sikeres lesz, hiszen egy olyan szolgáltatóval szerződtünk, amely ezen a területen nagy tapasztalatokkal rendelkezik. Fontos megjegyeznem, hogy a projekt keretében nemcsak a mozi, hanem a környéke is megújult, megszépült. Korszerű parkoló, pihenő park létesült, megtörtént a  környező utcák felújítása – a Bástya utcai fejlesztés is hamarosan elindul – a főtéri parkban modern öntözőrendszer működik. Bízom abban, hogy a mozi népszerű találkozó helye lesz a körmendieknek és a környező települések lakói is igénybe veszik a szolgáltatásokat. Amit látunk az egy csapatmunka eredménye, a megvalósítás sok szakember tevékenységének, összefogásának a szimbóluma – mondta a város vezetője.
Horváth Zoltán, az üzemeltető AGORA Kft. vezetője elmondta, számukra is izgalmas kihívás volt a körmendi igényeknek való megfelelés. Bízik abban, hogy sokan látogatják majd az előadásokat. Később filmklubot is indítanának, a körmendi értelmiség körében erre is biztosan lesz majd igény. Közönségtalálkozókat is terveznek és a diákok is fókuszba kerülnek, olyan filmeket is vetítenének, melyek szervesen kapcsolódnak az iskolai tanulmányokhoz. A  körmendi mozi 105 férőhellyel rendelkezik, alkalmas 3D-s filmek játszására is. Vetítések előreláthatólag csütörtöktől vasárnapig lesznek napi 2-3 alkalommal. Műsoron lesznek a legfrissebb, aktuális mozgóképes alkotások, előnyben részesülnek a szórakoztató, valamint a családi és gyermek filmek, ugyanakkor bemutatásra kerülnek a hazai filmalkotások is. A moziterem alkalmas előadások, beszélgetések, egyéb kulturális programok megrendezésére is, az épületben pedig két olyan kisterem is helyet kapott, ahol közösségi események, felnőttképzések, mozgásos foglalkozások valósulhatnak meg. A tervek szerint ezek a funkciók is hamarosan megjelenhetnek, tovább színesítve Körmend kulturális kínálatát. A mozi elindulásával új munkahelyek is létrejöttek a városban, de az AGORA együttműködik a helyi vállalkozásokkal is, így a mozi büféjét, valamint a hozzá kapcsolódó kávézót egy ismert helyi családi vállalkozás működteti Red Black Café&Bar néven.
Papp Péter a kávázó üzemeltetője arról tájékoztatott, hogy a keddi nap kivételével kilenc órától várják a vendégeiket, tehát nemcsak a vetítések alatt lesznek nyitva. A legfrissebb információ szerint, az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. által működtetett filmszínház iránt óriási volt az érdeklődés a Rába-parti városban. Az első négy napon 556 néző váltott jegyet a filmekre. A friss moziműsor már elérhető a www.kormendimozi.hu honlapon.

RV
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-05-18 20:59

Írottkő Futóverseny

2024. október 06.Tovább

2024-05-18 20:06

Egis Körmend - MVM-OSE Lions

100-97Tovább

2024-05-18 09:12

Városi Televízió műsorajánló

10. Körmendi BöngészőTovább

2024-05-17 11:39

Értesítés éles lőgyakorlatról

2024. júniusTovább

2024-05-17 11:29

Csillagászat Napja - meghívó

Hegyhátsál CsillagvizsgálóTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink