Hírek, aktuális / Idén 780 éves lesz a város, készülnek az évfordulóra

2024-03-19 09:06:57
Idén 780 éves lesz a város, készülnek az évfordulóra

Egyeztető fórumot tartottak a város civil szervezeteinek részvételével a Batthyány Örökségközpontban. Az összejövetelen szó esett az éves rendezvénytervről is.


Elsőként Bebes István polgármester köszönte meg a civil szervezetek munkáját. Mint mondta, az egyesületek tagjai tevékeny részt vállalnak a körmendi közösségépítésben. A város a lehetőségeihez mérten minden évben támogatja a civileket, a pályázatot már kiírták erre vonatkozóan, kulturális, sport és szociális területen is. A tapasztalatok szerint a pályázati igény csaknem két és félszer akkora, mint amekkora forrást az önkormányzat szét tud osztani. A benyújtási határidő március 28-a, feltétel  az előző évi elszámolás benyújtása. 
Hadnagyné Vörös Márta, a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár igazgatója hangsúlyozta: a pandémia nyomai még mindig érződnek a közművelődés és a kultúra területén. Jól látszik, hogy mekkora ereje van Körmenden a civileknek, mondta a vezető, majd arra is kitért, hogy az intézmény Berzsenyi utcai épületében garanciális javításokat, felújításokat végeznek. A munkálatok idejére a csoportok foglalkozásai a Batthyány Örökségközpontba, illetve a színházterembe kerültek át.
– Májusig vannak lekötött terembérletes produkciók a színházban, ezzel együtt készülünk a nagyrendezvényekre is. A Tánc Világnapját április 27-re tervezzük, június elsején pedig a Májusfa-kitáncolásra és a városi gyermeknapra várjuk az érdeklődőket. Megtartjuk a Szent Iván-éji programokat, majd augusztus 15-től következnek a Körmendi Napok. A rendezvény részeként – a tervek szerint – ismét házigazdái leszünk a Vas Vármegyei Vadásznapnak.


A civil szervezetek tevékeny részt vállalnak a körmendi közösségépítésben

Idén ünnepli alapításának 780. évfordulóját a város, erről októberben, Körmend város ünnepnapján emlékezünk meg. Az adventi időszakot az előző két év gyakorlatához hasonlóan csendesen, visszafogottan szeretnénk ünnepelni, ismét számítunk a civil szervezetekre és az intézményekre – tette hozzá az igazgató.
Zárásként a tavalyi adventi hetekben megvalósult jótékonysági akcióról volt szó: 768 ezer forint gyűlt össze, ezt a Senior Néptáncegyüttes kezdeményezésére – a többi szervezet teljes egyetértése mellett – karácsonyi díszkivilágítás, illetve dekorációk vásárlására fordítják.
Egy bizottságot is felállítottak erre a célra, vezetője Kiss Gábor, a Senior Néptáncegyüttes művészeti vezetője lett.

TÓTH
FOTÓ: JT
Körmendi Híradó


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-27 10:10

Városi Televízió műsorajánló

10. Körmendi Szemmel Tovább

2024-04-27 08:18

Hétdombi Majális

Részletes programTovább

2024-04-27 08:15

Kézben a papíralapú tervezetek

egy rövid, személyre szabott tájékoztatót is küldenekTovább

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink