Hírek, aktuális / 2018-ban is folytatja országjáró körútját Paks II. interaktív kiállítása

2018-01-16 11:31:55
Mintegy 37 ezer látogató fordult meg Paks II. interaktív kamionjában 2017 júniusa és decembere között.
 

 
A mozgó kiállítás tavaly nyáron átalakított külsővel és belső tartalommal indult újra útnak, hogy elsőként nyolc zenei fesztiválon várja a nagyközönséget. A jármű ezután ősszel országjárásba kezdett: szeptember és december között elsőként a hazai nukleáris létesítmények környezetében lévő, valamint a hulladékkezelési program kutatásaiban érintett településeken járt, majd Észak-Magyarország ötezer főnél nagyobb lélekszámú településeit kereste fel. A jármű feltűnt emellett a püspökhatvani XIV. Izotóp Tájékoztató Napon, a Kalocsai Paprikafesztiválon és a Csabai Kolbászfesztiválon is, mintegy 37 ezer látogatót fogadva az óév második felében. Ez több, mint Baja teljes lakossága.
 
A kimagasló látogatószám mellett fontos visszajelzés volt az a kérdőív, amelyen a kiállítás vendégei összegezhették véleményüket. A válaszok alapján a látogatók új információhoz jutottak, hasznosnak ítélték az interaktív kiállítást, és ajánlanák a megtekintését. A válaszadók több mint háromnegyede úgy összegezte tapasztalatait, hogy az atomenergia olcsó és klímabarát.
 
Az interaktív kiállítás 2009-ben kezdte meg országjárását, azóta Magyarország minden, ötezer főnél nagyobb lélekszámú településén járt, és mindösszesen közel 300 ezer vendéget fogadott. Januárban folytatódik Paks II. kamionjának körútja: az első negyedévben Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megye nagyobb településeire gördül be a jármű.
 
A mozgó kiállítás látogatói interaktív táblákon ismerkedhetnek meg az atomenergiával, a Pakson üzemelő négy, illetve a tervezett két új blokk legfontosabb jellemzőivel. Tájékozódhatnak a Paks II. beruházás jelentőségéről, gazdasági és környezeti hatásairól, virtuális sétát tehetnek egy, a Paksra tervezetthez hasonló atomerőműben, és felmérhetik a témában szerzett tudásukat is.

Forrás: www.paks2.hu

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2020-07-03 14:28

Újra miénk a tér

2020. július 5.Tovább

2020-07-03 12:34

Gázcsonknak hajtott egy autó Csákánydoroszlóba

A balesetben az autó vezetője megsérültTovább

2020-07-02 13:23

Burkolatjavítási munkák miatt teljes útzár lesz

Szalafő és Farkasfa között Tovább

2020-07-02 09:01

Városi Televízió műsorajánló

12. Körmendi BöngészőTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink