Hírek, aktuális / Diákfórumot szervezett a Dél-vasi Paktum Körmenden

2019-05-13 09:46:05
Diákfórumot szervezett a Dél-vasi Paktum Körmenden
 
 
Körmenden SZMSZC Rázsó Imre Szakgimnázium és Szakközépiskolában tartott diákfórumot és információs napot a Dél-vasi Paktum mentora:

Végzős diákok, valamint pedagógusok és az alsóbb évfolyamok tanulói hallgatták meg az előadást. Papp-Felber Anita a paktumokról szólva bemutatta azt a hálózatot, amely a megyét lefedve működik és segít a munkaadó és a munkavállaló egymásra találásában, képzések, támogatások népszerűsítésében, önéletrajzírásban. A mentor elmondta: ha valaki diákként látja is céljait, attól még felmerülhet benne a kérdés, hogy mi a legoptimálisabb választás a továbbtanulásban. A paktum a célok pontosabb körülhatárolásában, pályaorientációban, de álláskeresésben is tud segíteni mindenkinek. Az önéletrajzírás kapcsán azt tanácsolta hallgatóságának:

Mindenképpen legyen egy kész változat kéznél, hogy egy kedvező állásajánlatra azonnal lehessen reagálni. Papp-Felber Anita a diákoknak azt javasolta, hogy a kormányhivatalokkal, így a körmendivel is érdemes állandó kapcsolatot tartani, hiszen minden fontos munkaerőpiaci szolgáltatás, támogatás, állásinformáció náluk érhető el. Ugyancsak érdemes a paktum helyi mentorát felkeresni, mert személyre szabottan tud segíteni a munkát keresőknek illetve az állásváltoztatást fontolgatóknak is. „Ismerjétek meg a paktumokat, Körmenden is dolgozik egy mentorunk, akit bátran kereshettek, ha információra van szükségetek a munkaerőpiacról”- zárta ezzel előadását Papp-Felber Anita.
 
 
 
 
A Dél-vas megyei gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködés a helyi gazdaságfejlesztés szolgálatában
projekt azonosító: top-5.1.2-15-vs1-2016-00001

A projekt kedvezményezettje Vasvár Város Önkormányzata.
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2020-06-06 10:30

Gyorshajtók a 88-as számú főúton

Újabb felelőtlen járművezetőkkel szemben intézkedtek a rendőrökTovább

2020-06-06 10:18

Mobilapplikáción is elérhető

a NAV Online Számlázó programjaTovább

2020-06-06 09:32

3990 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

és elhunyt 3 idős, krónikus betegTovább

2020-06-06 08:24

Megszűnt a határellenőrzés

a magyar-szlovák és a magyar-osztrák határonTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink