Hírek, aktuális / Díjemelések a postánál

2019-01-26 08:55:04
Egyszerűsítés és modernizáció a Posta termékeinél
 
Átláthatóbb és az ügyfelek számára követhetőbb termékstruktúrát alakít ki 2019. február elsejétől a Magyar Posta a levéltermékeknél. Hamarosan a könyvelt levélküldemények elektronikus nyomon követése is biztosított lesz. Az egyszerűsítés és a modernizáció mellett árváltoztatások is lesznek, amelyek inkább az üzleti partnereket érintik. A lakosság által leggyakrabban használt levéltermékeknél rendkívül szűk, inflációt követő vagy annál kisebb mértékű emelés várható.

A Magyar Posta - az ügyféligényekhez igazodva - egyszerűsíti levéltermék portfólióját, összevon súlykategóriákat, így a korábbi 7 helyett mindössze 4 súlykategória lesz. Az egyszerűsítés az átlagosnál nagyobb súlyú, 50 g feletti leveleket érinti. A portfolióegyszerűsítés átláthatóbb és ügyfélbarát struktúrát hoz létre, emellett illeszkedik a levélszolgáltatások modernizációs folyamatához.

2019. február elsejétől árakat is változtat a Magyar Posta, ezek a módosítások leginkább az üzleti ügyfeleket érintik.

A lakosság által leggyakrabban használt levéltermékeknél összességében csak rendkívül szűk, az inflációt követő vagy annál kisebb mértékű emelés tapasztalható. A lakossági ügyfelek legnépszerűbb terméke, azaz a 30 g-os közönséges levél feladási ára nem változik február elsejétől, az 50g-os levél díja pedig 5 Ft-tal lesz több. Az elsőbbségi 30 és 50g-os levelek 5-5 Ft-tal kerülnek majd többe.

A vállalati, üzleti ügyfeleket érintő, tömeges feladású közönséges levelek díja a tavalyi évhez hasonlóan átlagosan 9,4%-os mértékben nő, ezen kívül jellemzően az ajánlott és tértivevény többletszolgáltatás árai emelkednek, így 2019. február 1-től az ajánlott többletszolgáltatás 320 forint helyett 350 forint, a tértivevény többletszolgáltatás pedig 220 forint helyett 240 forint lesz.

A súlykategóriák összevonása miatt egyes tételeknél az üzleti ügyfelek az átlagosnál magasabb árakat is érzékelhetnek, ugyanakkor más tételek esetén jelentősen csökkennek a korábbi díjak.

A Magyar Posta 2018-ban az ügyfelek modern és magas szintű kiszolgálása érdekében tesztjelleggel elindította a Postai Azonosított Küldemények Követése projektjét. A levélszolgáltatásokhoz kapcsolódó fejlesztés a digitalizáció mellett ügyfeleink számára számos előnnyel, kényelmi funkcióval jár: gyorsulnak az átfutási idők a tértivevények esetén, a könyvelt levélküldemények a csomagokhoz hasonlóan mindig nyomon követhetőek lesznek, a papíralapú adminisztráció csökkenésének köszönhetően a fejlesztés a feladók számára költségmegtakarítást tesz lehetővé.

A Posta által kínált előnyök eléréséhez az ún. elektronikus címiratkitöltő használata szükséges. Az elektronikus szolgáltatást igénybe vevő ügyfél magasabb szintű szolgáltatást kap és költséget takaríthat meg, hiszen a papír alapú feladás drágább lesz az elektronikus feladáshoz képest. E fejlesztés és módosítás a küldeményeket júliustól fogja érinteni.

A díjszabást érintő további részletekről, díjakról itt tájékozódhat.

Magyar Posta Zrt.

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2021-12-08 10:17

Megjelent a Körmendi Figyelő

XXIX. évfolyamTovább

2021-12-08 09:10

Presidance - Tánc gála

Batthyány Örökségközpont és SzínházteremTovább

2021-12-08 09:08

AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2021. december 9 – 15.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink