Hírek, aktuális / Győzött a REDy

2019-10-07 08:04:04
Győzött a REDy
Az új villányi vörös házasítás, a REDy szerepelt a férfias fajták versenyén, a Balassi-kard borseregszemlén Villányban. A tizenötödik alkalommal megrendezett próbán a Vinatus Pincészet győzött, Kovács László 2018-as REDy cuvée-je lett a bajnokbor.
 
A kóstoláson tizenkét házasított vörösbor indult, ezeket a Hegyközségi Tanács választotta ki előzetesen. A kóstoló testület elnöke a Villányi Borvidék Borbíráló Bizottságának vezetője, Jekl Béla. a VisoLand Kft. igazgatója volt, részt vett a kóstolásban Nagy Gergely, a Hegyközségi Tanács titkára, Maczkó Róbert borász.
 

A Balassi Kard Művészeti Alapítványt Molnár Pál elnök képviselte.
A költői kóstoló csapat tagja volt Kerekes Sándor közgazdász professzor, a Zsigmond Király Borlovagrend nagymestere, és Árvai András gépészmérnök, a Szent György Lovagrend tagja.Az eredményt a most zajló Villányi Vörösbor Fesztivál nagyszínpadán jelentette be Molnár Pál alapítványi elnök és Jekl Béla borász: a bajnokbor alkotója, Kovács László nagy tapsot kapott a közönségtől.
A Balassi Kard REDy házasítást a magyar alapítású nemzetközi irodalmi díj, a Balassi Bálint-emlékkard átadásakor, 2020 februárjában a budai Gellért szállóban veheti át a borseregszemle győztesétől az akkor kitüntetendő magyar költő és külföldi műfordító.




 

Molnár Pál, a Balassi Kard Művészeti Alapítvány elnöke a XV. Balassi-kard borseregszemlén Villányban 2019. október 5-én.
Kép: Nagy Gergely
Forrás: www.balassi.eu/

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink