Hírek, aktuális / Ittas gépjárművezetők okoztak balesetet

2020-12-19 10:38:14

Ittas gépjárművezetők okoztak balesetet


Mindkét férfival szemben büntetőeljárás indult.
 
Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2020. december 18-án, a 8722-es úton. Egy körmendi férfi haladt személygépkocsival Egyházasrádóc felől Körmend irányába, amikor a nedves úton megcsúszott, átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd letérve az útról, az útárok falának ütközött. Az elsődleges orvosi vélemény alapján a balesetben a sofőr könnyű, utasa súlyos sérülést szenvedett. Felmerült a gyanú, hogy a férfi alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé, amelyet a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is bizonyított. Vele szemben a Körmendi Rendőrkapitányság – vezetői engedélyének elvétele mellett – büntetőeljárást indított.
 
Munkatársaink 2020. december 19-én éjjel Szombathelyen a Dolgozók útján igazoltattak egy helyi férfit, aki az intézkedést megelőzően a 89-es számú főúton személygépkocsijával anyagi káros balesetet szenvedett. Felmerült a gyanú, hogy a férfi alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé, amelyet a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is bizonyított. A 21 éves sofőrt előállították, a Szombathelyi Rendőrkapitányság – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, a kijárási tilalom megszegése miatt szabálysértési eljárást is indított.
 
A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, mielőtt a volán mögé ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától! Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!


Vas Megyei Rendőr-főkapitányság
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink