Hírek, aktuális / Ittas vezetésért kell felelnie a férfinak

2020-10-11 11:03:19

Ittas vezetésért kell felelnie a férfinak

 
A Körmendi Rendőrkapitányság befejezte a büntetőügy vizsgálatát.
 
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrök 2020. augusztus 31-én egy helyi gépjárművezetőt igazoltattak Körmenden. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a férfi szeszes ital fogyasztását követően ült a volán mögé, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is bizonyított, ezért a Körmendi Rendőrkapitányságra további mintavételre előállították. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.
A szükséges eljárási cselekményeket a Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya elvégezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Körmendi Járási Ügyészségnek megküldte.

Az alábbiakban az elmúlt nap "ittas" információit olvashatják

Ittasan ült motorkerékpárra az a 25 éves helyi lakos, akit 2020. október 11-én Szentgotthárdon igazoltattak a rendőrök, a hajnali órákban. A helyszíni intézkedés során a motoros férfival szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel céljából előállították.

Munkatársaink 2020. október 11-én, az éjszakai órákban, Körmend belterületén igazoltattak egy 24 éves szombathelyi lakost, aki gépkocsival közlekedett. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel céljából előállították.

A rendőrök 2020. október 10-én az esti órákban Sárvár belterületén igazoltattak egy 45 éves helyi gépjárművezetőt. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a férfi szeszes ital fogyasztását követően ült a volán mögé, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is igazolt, ezért őt mintavételre előállították.

Mindhárom sofőrrel szemben – vezetői engedélyük elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított az illetékes rendőrkapitányság.

Egy gépkocsival közlekedő helyi lakost igazoltattak munkatársaink 2020. október 10-én a délutáni órákban, Csehimindszenten. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért mintavételre előállították. A rendőrök megállapították továbbá, hogy a férfi vezetői engedélyét már korábban elvették, ezért vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, valamint engedély nélküli vezetés miatt eljárást indított a Vasvári Rendőrkapitányság.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét. Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

… hogy mindenki hazaérjen!



Vas Megyei Rendőr-főkapitányság
 

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink