Hírek, aktuális / Konferenciával zárult a Dél-vasi paktum projekt

2020-12-07 12:00:40
Dél-vas megyei gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködés a helyi gazdaságfejlesztés szolgálatában
projekt azonosító: top-5.1.2-15-vs1-2016-00001

A projekt kedvezményezettje Vasvár Város Önkormányzata.

Konferenciával zárult a Dél-vasi paktum projekt

Konferenciával zárult az a projekt, amely konzorciumként Vasvár Város Önkormányzata vezetésével működött három járást, a vasvárit, körmendit és szentgotthárdit lefedve. A három éves program a „Dél-Vas Megyei gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködés” elnevezést kapta. A projekt fő céljai között szerepelt, hogy támogassa a munkaadó és a munkavállaló egymásra találását a munkaerő-piacon és segítséget nyújtson a képzések, támogatások népszerűsítésében valamint például pályaorientációban, önéletrajzírásban a paktum iroda járási mentorainak közreműködésével. A kormányhivatalokkal, azok foglakoztatási osztályaival is állandó és szoros volt a kapcsolat, hiszen minden fontos munkaerőpiaci- szolgáltatás, képzési információk, támogatások, állásinformációk náluk voltak elérhetőek elsősorban. Dél-

Vasban összesen 417 főt vontak be a programba 10 hátrányos helyzetű, álláskereső célcsoportból a három éves időszak alatt. Az eredményességre jellemző, hogy az együttműködők közel 57 százalék álláshoz jutott, többségük a támogatási időszak után is rendelkezett munkaviszonnyal. Foglalkoztatási támogatásra 292 millió forint jutott 274 embernek.

Vállalkozóvá válásban 95 résztvevőt támogatott a projekt a három éves időszak alatt összesen, amelyre 79 millió forintot költött a projekt. A programnak volt képzési eleme is. A több mint fél milliárdos költségvetésű program eredményes volt, az együttműködők bíznak a további folytatásban. Ennek egyik fontos eleme lehet majd a válaszok kidolgozása a munkaerőpiac koronavírus-járvány okozta válságának enyhítésére különböző foglalkoztatási programok, támogatások által.

(A zárókonferenciáról bővebben legközelebbi lapszámunkban számolunk be.)


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink