Hírek, aktuális / LEVEGŐT! fotóturné

2021-05-12 14:04:41
 
LEVEGŐT! fotóturné
Rákosmentéről indult útjára az országos fotósorozat

Milyen a zenészek élete élőzene nélkül? Milyen érzések, gondolatok, energiák rejlenek ma a zenész-társadalomban? A színfalak mögé, azaz a művészek privát életterébe a LEVEGŐT! fotó turné megálmodója, a 17. kerületi Larann (Kovács Annamária Laura) és fotós csapata tekint be, akik több ezer kilométert és milliónyi kattintást maguk mögött hagyva hozzák el a meg-, át- és túlélés pillanatait képek, videók, beszélgetések és egy országos fotókiállítás formájában.

A LEVEGŐT! fotó turné a jelenkor drámájának zeneipari tükre. Rendkívüli aktuálitása immár több mint 50 zenekart és művészt kovácsol eggyé a közösségi média ismert oldalain. Valami van a levegőben, amire Szipál Péter tanítványa, Larann ráérzett. A kétgyermekes, pörgős édesanya olyat talált, ami mindenkiben megpendít valamit és rezonál.


A Larann.photo csapatának magját három fotográfus (Larann, Borsa Eszter, Király “Wildung” Győző) és egy projektmenedzser (Kovács “Kojak” Gábor) alkotja, kiknek önszerveződő kezdeményezése átfogó kultúrmisszió duzzadt. A stáb rengeteg energiát megmozgatva hozza egy képbe a zeneipar tág spektrumát, kapcsolatokat és kapcsolódásokat teremt a projektben résztvevők között, valamint nagyvállalatokat is maga mellé állít, hogy minél szélesebb közönség pillanthasson be abba az élethelyzetbe, amelyben korunk zenészei élnek, és amelyből a jövő dalai táplálkoznak.

Mint ahogy maga a LEVEGŐT! projekt is egy fullasztó élethelyzetben kelt életre, úgy a kreativitás is utat tör magának és összeköt: komolyzenészek és rapperek, háttérvokálosok és frontemberek, menedzserek és hangosítók, rockerek és dzsessz-zenészek lélegeznek együtt. Larann szemén és lencséjén át láthatjuk ismert kedvenceinket (Vad Fruttik, Ocho Macho, Oláh Ibolya, Dely Domonkos, Animal Cannibals), illetve a feltörekvő zenészeket is (Ten Big Toys, Touch Me Not, Plasticocean) a maguk lélekben teljesen lecsupaszult formájában.

Az elkészült képek, videók, interjúk korlenyomatába dráma, hit, düh, vidámság, kilátástalanság, remény, azaz az emberi érzések színes skálája préselődik bele. Át- és megélhetjük, milyen érzések dúlnak ma a zenészekben, elmerenghetünk, hol van a valóság és a mese határa, mi igazi és mi a megélt élmény kivetülése, amely a zene- és a fotóipart oly szerethetővé teszi.

Larann stábja a LEVEGŐT! fotó turné lezárultával a vírushelyzettel összhangban országos kiállítást is szervez, hogy egy gondosan összeállított csokorban testközelből is tapinthatóvá váljon, zenészként milyen volt létezni a pandémia alatt, és mindenki magába szívhassa a friss LEVEGŐT!
---------------

LEVEGŐT! fotóturné 
A zenészek élete élő zene nélkül

50 zenekar és művész életét mutatja be a LEVEGŐT! fotósorozat. A Larann.photo lencsevégre kapja, hogyan léteznek és lélegeznek élő zene nélkül zenészeink 2021-ben. Képek, interjúk, érzések, pillanatok, meg-, át- és túlélés képernyőre és vászonra feszítve.

Zeneipari és azon is túlmutató kulturális összefogássá nőtte ki magát egy ötlet, melyet a zene és a szabad levegő hiánya ihletetett. 30 zenekar részvételével indult a EVEGŐT! projekt, mely médiatámogatók, szponzorok és magánemberek hitével mára 50-re duzzadt. Így jut el még szélesebb közönséghez az a kulturmisszió, amely bepillantást enged abba az élethelyzetbe és gondolatiságba, milyen érzés élő zene nélkül létezni. Küldetéstudat és menedzsmentszemlélet jellemzi a Larann.photo csapatát, akik arra vállalkoztak, hogy felkutatják Magyarország számos ismert és alig exponált művészét, és megmutatják a jelenkor zeneiparának drámáját, feszültségét, túlélőösztönét, emberi érzéseit és pillanatait. Ez a LEVEGŐT! fotóturné.

A kezdeményezés megkérdőjelezhetetlenül aktuális. Az élő zene hiánya levegőtlen tér a közönségnek, a zenészeknek pedig fullasztó élet. Az élettér beszűkülésével a kreativitás tör magának utat, hogy újra “legyen a zene mindenkié!” A komolyzenész, a rapper, a háttérvokálos, a frontember, a hangosító, a karnagy, az örök lázadó rocker és a fúzióban megnyugvó dzsessz-zenész együtt lélegezve enged be saját életterébe, melyet máskor utolsó menedékként zárna el.

Többek között Vad Fruttik, Ocho Macho, Firkin, Zselenszky Tamás, Oláh Ibolya, Dely Domonkos, Copy Con, TKYD, Antal Gábor Trió, Animal Cannibals, Pál Krisztina, Mike Gotthard, Nagy Hunor Attila, Plasticocean – akiknél eleddig megfordult a fotós csapat, hogy elkészítse a felvételeket. A többi művész kilétét pedig csak addig fedi titok, amíg a Larann.Photo tematikus napok keretében személyes élményekkel fűszerezve meg nem mutatja az elkészült tartalmakat.

A LEVEGŐT! kreatív fotók, interjúk, videók, podcast formába öltött élménybeszámolók, rádiós spotok is színesítik, hogy az emberek, a közönség valódi korlenyomatot kaphasson arról, miként élnek ma a zenészek, milyen érzések dúlnak bennük, hogyan vészelik át a mindennapokat, miből nyerik az inspirációt és az életenergiát. Az elkészült alkotásokon olykor a valóság köszön vissza, máskor pedig a megélt gondolatok kreatív kivetülése – hit, dráma, düh, szeretet, hiány, színek, illatok alkotják a művészi teljességet.

A Larann.photo stábja az ismert közösségi médiában és online platformokon mutatja be az elkészült munkákat, valamint a fotóturné lezárultával (május 31.) a vírushelyzettel összhangban országos kiállítást is szerveznek (júliustól), hogy egy gondosan összeállított csokorban testközelből is tapinthatóvá váljon, zenészként milyen volt létezni a pandémia alatt, és mindenki magába szívhassa a friss LEVEGŐT!
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink