Hírek, aktuális / Tanévnyitó a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban

2018-09-04 11:44:58
A Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban 165 tanuló kezdte meg tanulmányait és 142 próbaidős rendőr tett esküt.
 

Ünnepélyes tanévnyitó keretében 2018. szeptember 3-án 165 tanuló kezdte meg rendészeti tanulmányait és egyúttal a második évfolyam tagjai – próbaidős hivatásos állományba vételükkel együtt – letették a rendőri esküt a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban.

Dr. Tiborcz János r. dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, az esemény elöljárója és, mint az iskola egykori igazgatója köszöntötte a 2018/2019-es tanévet megkezdő fiatalokat, akik sikeresen eleget téve a felvételi követelményeknek, a rendőri hivatást választották. Beszédében kitért a rendőri szolgálatellátás során várható feladatokra, az állománnyal szemben támasztott elvárásokra, valamint a rendőri pályával együtt járó kötelezettségekre.

A másodéves tanulók számára sikeres szolgálatellátást kívánt, hiszen eskütételüket követően már próbaidős rendőrként gyakorlati képzésen vesznek részt, amelyet a tényleges szolgálati helyükön és szolgálati beosztásukban töltenek majd. Mint mondta: „Pozitív visszacsatolása ez annak a munkának, amelyet a rendészeti szakgimnáziumba jelentkezésükkor vállaltak – és azóta elvégeztek –, amely a hivatásos életpálya kezdetén új kihívásokkal és követelményekkel villantja fel a jövőt.”

Felhívta a képzésben újonnan résztvevő fiatalok, valamint a próbaidős állomány figyelmét, hogy a rendőr munkája a szó legnemesebb értelmében vett közszolgálat, amelyet hazánk közbiztonságáért, a tisztességes emberek védelmében végeznek!

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság helyi szerveinél hét ifjú rendőr kezdi meg szolgálatát, mindent megtéve azért, hogy a tanintézetben korábban elsajátított elméleti ismereteiket tapasztalati szinten is gyarapítsák. 

Forrás: police.hu

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink