Hírek, aktuális / Új fedett piac és árusító tér épül Körmenden

2020-08-10 18:06:45
Új fedett piac és árusító tér épül Körmenden

Körmend Város Önkormányzata - sikeres pályázat alapján - 400 millió forintos támogatással, a régi nyitott piaci területen új fedett piac és árusító tér beruházását kezdi meg a közeljövőben. A projekt keretében egy 282,53 m2 alapterületű árusító tér és egy 475,24 m2 alapterületű, vásárcsarnokként is üzemelő épület kerül megvalósításra, rendezvénytérrel zárható üzletekkel.

A projekt célja Körmend és térsége gazdasági potenciáljának élénkítése, a helyi foglalkoztatás elősegítése a helyi termékek értékesítési csatornáinak bővítése révén. A helyi termékek vásárlása csökkentheti a környezeti terhelést, jelentősen hozzájárulhat a fenntartható fejlődéshez is.


A kivitelezés várhatóan kora ősszel kezdődik, de még előtte, a következő hetekben minden érintett árus, illetve a környéken élők részletes tájékoztatást kapnak az átmeneti állapotokról, a munkákkal járó körülményekről, a várható hatásokról.
A beruházás folyamatában minden érintett megértését és támogató türelmét kérjük, amit előre is köszönünk, mert csak így születhet meg városunkban egy korszerű, minden igényt kielégítő új fedett piac, árusító tér.

Természetesen a projekttel kapcsolatban felmerülő aktuális és fontos információkról a város teljes lakosságát is folyamatosan tájékoztatni fogjuk, elsősorban a helyi médiumokon, illetve a város honlapján keresztül.  

A beruházás célja továbbá, hogy normál piaci napokon túl a különböző árusok szélesebb kínálati spektrumban és folyamatosan jelen legyenek, valamint több helyi, illetve környékbeli őstermelő megjelenésére is számít a város. Ezek a célok a város lakosságának igényesebb, és választékban minőségibb, sokszínűbb kiszolgálását teremtik meg a jövőben.

Körmend, 2020.08.10.

 
Bebes István
polgármester




 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink