Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszinház műsora

2021-09-28 15:09:08
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz
 
AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ              Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2021. szeptember 30. – október 6.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N    M   O   Z   I   N  A P : minden jegy csak 1.000 Ft!
 
Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
 
007 Nincs idő meghalni (16)
amerikai-angol akcióthriller, kalandfilm, 163 perc, 2021
Szeptember Nagyterem
30.
Október
1.
2.
3.
4.
5.
6.
00:00 / 19:30
Nagyterem
17:10 3D / 20:15
17:25 /20:30
17:00 / 20:00
17:10 3D / 20:15
19:30
19:30
Bond otthagyta a titkosszolgálatot és élvezi az életet Jamaicán. Nyugalmának vége szakad, amikor felbukkan régi barátja, a CIA-s Felix Leiter, és a segítségét kéri. A cél egy elrabolt tudós megmentése, ám a küldetés a vártnál sokkal kockázatosabbnak bizonyul, s a 007-es egy új, veszélyes technológia birtokában lévő, titokzatos gonosztevő nyomába ered.   
              
               Irány a bárka! 2 (6)
ír-luxemburgi animációs film, 85 perc, 2019
   
Október Jávor Pál terem
4.
5.
 
15:45
16:45
A fura kis állatkölykök, Lia és Fancsi Noé bárkáján utaznak tovább, együtt a vízözön elől menedékre lelt társaikkal. A napok telnek, az állatok sodródnak a végtelen vízen, szárazföld sehol és fogytán az élelem. A ragadozók és a növényevők között nem könnyű békét tartani. Egy szerencsétlen baleset folytán Lia és Fancsi kiesnek a bárkából és elsodródnak egymástól. Lia hajótörést szenved egy elhagyatottnak tűnő, ám lakályos szigeten. Fancsi eközben saját színes rokonait fedezi fel, akik békésen éldegélnek egy víz alatti világban, egy veszélyes, kitörni készülő vulkán közelében. A szigetre hamarosan megérkezik a bárka is az éhes állatokkal, úgyhogy itt az idő, hogy a kis barátok újra megtalálják a módját, hogyan segítsenek egymáson és az egész társaságon.
Sean McCormack és Toby Genkel rendezők családi animációs filmjének első része, az Irány a bárka! nagy nemzetközi sikert aratott, így nem meglepő, hogy elkészült a folytatás. Az Irány a bárka! 2 az első rész színvonalát és humorát követi, sikerét mutatja, hogy Nagy-Britanniában első helyen nyitott a mozikban, megelőzve valamennyi amerikai sikerfilmet.   
 
               Mancs őrjárat: A film (6)
                                                           amerikai-kanadai animációs film, családi film, 88 perc, 2021
   
Október Nagyterem
2.
3.
4.
Szeptember
30.
Október
1.
13:45
15:15
15:20
Jávor Pál terem
16:20
Jávor Pál terem
16:20
A Mancs őrjárat bevetésre kész!
Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyijai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással. Miközben az egyik kutyusnak zűrös múltja van Kalandvárossal, a csapat segítséget kap egy új szövetségestől, Libertytől, a dörzsölt tacskótól. Együtt, a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve a Mancs őrjárat beveti magát, hogy megmentse Kalandváros lakóit, mert a Mancs őrjárat sosem fáradt!
 
               Rózsák királynője (12)
francia vígjáték, 95 perc, 2020
Szeptember Nagyterem
30.
Október
5.
Október
1.
3.
4.
14:00
Nagyterem
14:30
Jávor Pál terem
14:30
14:25
14:00
 
Eve egykoron Franciaország legszebb kertészetét igazgatta, ám a cég, mely oly kedves számára, a csőd szélére került. Miután titkárnője három csavargót vesz fel kisegítőnek, akiknek semmiféle gyakorlatuk nincs a kertgondozásban, úgy néz ki, Eve vállalkozásának teljesen befellegzett. Ám ez a különös csapat előáll egy tervvel, ami mindent megváltoztat.
 
               Külön falka (12)
magyar-szlovák filmdráma, 98 perc, 2020
Október
1.
Szeptember
30.
Október
3.
4.
5.
6.
 
Nagyterem
15:10
Jávor Pál terem
14:35
Jávor Pál terem
16:10
19:15
18:40
18:55
A Külön falka történetében a tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.
 
               Csapdában (16) Feliratos
dán krimi, akciófilm, 108 perc, 2020
Október Jávor Pál terem
2.
4.
5.
6.
21:45
21:00
20:30
20:45
   
A 19 éves Ben Hassi őrizetbevételének pontos részletei továbbra sem tisztázottak, a helyi közösségen belül azonban óriási felháborodást keltett az állítólagos rendőri túlkapás. Az egyik érintett rendőr, Mike valamint új társa rutinszerűen járőröznek Svalegården gettójában, amikor Hassi halálhíre érkezik a rádión keresztül és a környék valóságos háborús övezetté változik.        
              
               Croodék: Egy új kor (12)
                                                           amerikai animációs vígjáték, kalandfilm, 95 perc, 2020
Október Nagyterem
2.
3.
Október
6.
15:30
13:30
Jávor Pál terem
17:10
   
Croodéknak szükségük van egy új élőhelyre, így aztán az első őscsalád a nyakába veszi a világot, hogy biztonságosabb otthont keressenek. Kisvártatva rábukkannak egy falakkal körülvett édenkertre, amely minden igényüknek megfelel… egy valamit kivéve. Már lakik ott egy másik család: a Jobbagyék.
Jobbagyék (hangsúly a „jobb”-on) a míves lombkunyhójukkal, elképesztő találmányaikkal és több hektárnyi frissen öntözött terményeikkel jó pár fokkal Croodék fölött állnak az evolúciós lépcsőn. Amikor befogadják Croodékat - a világ első vendégeit - nem kell sok hozzá, hogy feszültség támadjon az őscsalád és a modern család között.
Amikor már minden veszni látszik, egy új veszély mindkét családot nagyszabású kalandba taszítja a falakon kívül, és félre kell tenniük ellentéteiket, erőt kell meríteniük egymásból, és együtt kell megteremteniük a jövőjüket.
2013-ban a világ megismerhette az őskor első családját, Croodékat. Az Oscar-jelölt animációs vígjátékban a változó világukhoz alkalmazkodni próbáló klánt világszerte szívébe fogadta a közönség, mert megmutatták, hogy a család fontossága időtlen... és hogy milyen keveset is fejlődtünk.
2020 decemberében a DreamWorks Animation újra visszamegy az időben, és vadonatúj kalandba viszi Croodékat.
              
               Az Apa (12)
angol filmdráma, 97 perc, 2020
Október Jávor Pál terem
2. 20:00
 
Egy férfi megtagad minden segítséget a lányától, ahogy öregszik. Miközben megpróbálja értelmezni változó körülményeit, kételkedni kezd szeretteiben, saját elméjében és még valóságának szövetében is.          
               A feleségem története (16)
magyar-német-olasz filmdráma, romantikus film, 169 perc, 2021
   
Október Nagyterem
5.
6.
Szeptember
30.
Október
1.
2.
3.
16:25
16:45
Jávor Pál terem
19:45
Jávor Pál terem
20:10
15:00
19:40
 
Störr Jakab, a holland hajóskapitány, rögvest megkéri Lizzy, az elragadó francia hölgy kezét, amint meglátja. Boldognak induló házasságuk azonban a meghitt pillanatok mellett gyötrelmes órákban is bővelkedik. A kapitány érzelmi hullámverései a féltékenység tűpontos természetrajzát és a férfi-nő kapcsolat feloldhatatlan ellentmondásait tárják elénk.
Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett, azonos című regénye alapján készült. Az Ezeregyéjszaka-szerűen dús szerelmi történet álarcában, Störr kapitány szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül, elemi módon, az érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét.
A feleségem történetében Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible-filmekből és a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja. Fontos szerepben látható továbbá Louis Garrel (Bernardo Bertolucci - Álmodozók), Josef Hader (Stefan Zweig - Búcsú Európától), Ulrich Matthes (Bukás), Udo Samel (Babilon Berlin), Jasmina Trinca (Fortunata), valamint Funtek Sándor, Hajduk Károly és Mácsai Pál.              
 
               Szent Ignác útja – Camino Ignaciano (12)
 
magyar dokumentumfilm, 94 perc, 2021
Október Jávor Pál terem
5. 14:55
 
A Szent Ignác útja gondolatébresztő külső és belső utazás, mely az élet igazi kalandját, az útkeresést és önmagunk megtalálásának lehetőségét kínálja. A spanyolországi történelmi helyszíneken forgatott 90 perces dokumentumfilm közelről, személyes hangvételű elbeszéléssel, érzékenyen mutatja be, hogyan válik egy zarándoklat életváltoztató úttá. A filmben szereplő négy fiatal zarándok lelkigyakorlatát az úton egy spanyol jezsuita lelki vezető – José Luis Iriberri SJ – kíséri, aki egyben a nézők lélek-útikalauzává is válik. A zarándokok Loyolai Szent Ignác, a jezsuita rend alapítójának nyomában járnak, aki népszerűséget hajszoló katonából vált lelki vezetővé, és aki 500 évvel ezelőtt elsőként tette meg a ma már Camino Ignacianóként ismert, Loyolától Manresáig tartó, 640 km-es életváltoztató útját. Tolvaly Ferenc filmje először mutatja be az út spirituális és vizuális szépségeit.      
              
               Szegénylegények (16) JANCSÓ 100
magyar filmdráma, 90 perc, 1966
 
Október
4.
 
Jávor Pál terem
17:35
 
1869-ben gróf Ráday Gedeon kormánybiztos megkezdi az ország közbiztonságának helyreállítását. Tevékenységének egy része arra irányul, hogy felkutassa, és ártalmatlanná tegye azokat a szegénylegényeket és betyárokat, akik a '48-as szabadságharcban Rózsa Sándor vezetésével részt vettek. Az elfogottakat egy alföldi sáncban tartják, ahol néhány magánzárka kivételével szabad ég alatt, puszta földön élnek a rabok. A kihallgatások egy közeli tanyán folynak. Szabályszerű ítélet itt nem születik. A hatalom emberei a legkülönbözőbb kegyetlen lélektani módszerekhez folyamodnak az emberek megtörésére. Ennek esik áldozatul Gajdor is, aki saját bőre mentésének reményében besúgóvá válik. A csendőrök nem akadályozzák meg, hogy később fogolytársai megfojtsák az árulót. Végül hathatós cselhez folyamodnak Ráday emberei: nagyszabású újonctoborzást rendeznek. Az egyik volt betyár hiszékenységét és büszkeségét kihasználva felszólítják, válogassa ki a volt szabadcsapat embereit az újoncok közül, mert ezekből külön egységet alakítanak. Amikor együtt áll a csapat, kihirdetik Ferenc József ítéletét: "Sándor", a vezér kegyelmet kapott, de legényei el fogják nyerni méltó büntetésüket. Csendőrök veszik körül az imént még Kossuth nótát éneklő legényeket.
 
               Jó a szamár is! | Frankofón Filmnapok
francia-belga romantikus kalandfilm, 97 perc, 2020
Szeptember Jávor Pál terem
30. 18:00
 
Antoinette másra sem vár hónapok óta, mint hogy a nyáron végre nyugodtan tölthessen egy kis időt a szeretőjével, Vladimirral. Csakhogy a férfi az utolsó pillanatban kihátrál: nincs pásztoróra, mert a felesége befizette őket a lányukkal egy hegyi túrára. A cserbenhagyott Antoinette úgy dönt, ez a túra neki is jár. Ám amikor megérkezik, Vladimir helyett Patrick lesz az útitársa, egy csökönyös szamár.              
               Szerelmeink | Frankofón Filmnapok
                                            rancia romantikus dráma, 122 perc, 2020
Október Jávor Pál terem
1. 18:00
 
Daphné a harmadik hónapban van. A vidéki házban várja születendő gyermeke apját, akit egyelőre elszólít mellőle a munka. Jön viszont helyette látogatóba az unokatestvére, Maxime, akit Daphné bár eddig nem ismert, a beszélgetéseik mégis egyre bensőségesebbé válnak. És mi más lehetne a téma, mint a szerelem?
 
               ’85 nyara | Frankofón Filmnapok
francia filmdráma, 101 perc, 2020
Október Jávor Pál terem
2. 18:00
 
1985 nyara nem ígérkezik másnak Alexis életében, mint a korábbi szünidők. Egy normandiai tengerparti faluban, együtt a szüleivel, ahol ráadásul nemigen ismer senkit, nem éppen élete kalandját éli meg. Amikor azonban egy viharban felborul egy kis vitorlással, majdnem megfullad, és csak az utolsó pillanatban, a nála néhány évvel idősebb David menti ki a vízből. Miután megismeri a fiút, rájön, hogy élete barátjával találkozott. A jóképű, vagány és karizmatikus David mellett hirtelen eseménydússá és szenvedélyessé válik az addig egyhangú nyár.
A film Aidan Chambers angol író 1982-es regényének a filmadaptációja. A kultrendező François Ozon (Swimming Pool, 8 nő, A házban, Frantz, Dupla szerető, Isten kegyelméből) filmjének világpremierje a 2020-as Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programjában volt. A ‘85 nyarát 12 kategóriában jelölték a Francia Filmakadémia César-díjára. Az ’A’ kategóriás San Sebastian-i Filmfesztiválon szintén versenyben volt a film, Francois Ozon-t pedig Európai Filmdíjra is jelölték a legjobb rendező kategóriában.
              
              
 
 
 
 
               Szemek arc nélkül | Frankofón Filmnapok
francia-olasz horror, 88 perc, 1960
Október Jávor Pál terem
3. 18:00
 
Az "őrült tudós" típusú horrorfilmek egyik atipikus darabja, Franju egyik melankolikus-poétikus, sötét és hipnotikus remekműve a plasztikai sebészről, aki a lánya súlyosan roncsolt arca helyére újat ültet? A film egyfelől a Professor Cyclops és az Island of Lost Souls (Az elveszett lelkek szigete) tradícióját követi, másrészt Hitchcock Psychójával és Michael Powell Peeping Tomjával (mindkettő 1960-ból) együtt a modern, sötét thriller-horror megteremtője. Mint Jean Cocteau Orpheusa, a Les yeux sans visage is tele van a korabeli európai történelemre, a nácizmusra való utalással.
 
               Sosem késő (12)
ausztrál romantikus vígjáték , 95 perc, 2020
Október Jávor Pál terem
6. 15:00
 
Sok idő telt el azóta, hogy Caine, Bronson, Angus és Wendell megszöktek a vietnámi fogolytáborból. Most egy új börtönben tengetik idős napjaikat, mindannyian a Hogan Hills nyugdíjas otthon lakói. Amellett, hogy nem viselik jól a bezártságot és szabályokat, mindegyiküknek van egy elintézetlen ügye a „kinti” világban, aminek pontot szeretnének tenni a végére, mielőtt túl késő lenne. Összeáll tehát újra a nagy csapat, hogy egy briliáns mesterterv segítségével megszökjenek az intézet falai közül.
 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink