Hírek, aktuális / AGORA-Savaria Filmszinház műsora

2021-11-17 15:00:38
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:
http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz
 
AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ              Mártírok tere Tel: 94/312-280
Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
2021. november 18 – november 24.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N    M   O   Z   I   N  A P : minden jegy csak 1.000 Ft!
 
Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU
 
               Vadlovak - Hortobágyi mese (6)
                                                           magyar-német-osztrák-svéd dokumentumfilm, 91 perc, 2021
   
November
19.
20.21.22.
23.
24.
Nagyterem
14:30 / 16:15
14:00
14:50
16:10
 
A lélegzetelállítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Az őshazájukban, Mongóliában a kihalás szélére került állatok fennmaradásában fontos szerepet játszik Magyarország, a vadlovak háborítatlanul élhetnek a pusztán. Ide születik meg Cseppke, a vadlócsikó, aki hamarosan már szülei vezetésével vándorol a hatalmas mocsarakkal és kis ligeterdőkkel megtört végtelen rónaságban, ahol rókákkal, sasokkal és sok más állattal élnek együtt. A körülöttük lévő lenyűgöző világ viszont távolról sem veszélytelen: a vadlovak élete folyamatos küzdelem egymással és a természeti elemekkel.
Török Zoltán előző mozifilmje, az éppen tíz évvel ezelőtt bemutatott Vad Magyarország megváltoztatta, hogy miként tekintünk a saját környezetünkre, a minket körülvevő állatokra és tájra, és bebizonyította, hogy egy magyar természetfilmnek lehet milliós nézettsége is. Török új filmje három évig készült a legfejlettebb technikákat felhasználva, a Vadlovak – Hortobágyi mese játékfilmhez hasonló történettel és látványvilággal mutatja be a vadlovak és a hortobágyi puszta izgalmas világát, úgy ahogyan azt még biztosan nem láttuk.
 
Richard király (12) | (ANGOL NYELVEN, MAGYAR FELIRATTAL)
amerikai életrajzi dráma, sportfilm, 138 perc, 2021
   
November
18.22.24.
19.
20.21.
23.
Jávor Pál terem
20:15
20:45
20:05
20:55
 
Venus és Serena a világ királyai lettek.
A Williams-testvérek a tenisz legyőzhetetlen, örök bajnokai – sportvarázslók, stílusikonok, példaképek.
És semmire nem mentek volna az apjuk nélkül. Vagy sokkal többre vihették volna?
A lányok négy és fél évesek voltak, amikor az apjuk, Richard Williams (Will Smith) az első teniszedzést tartotta nekik. Egyébként ő is akkor teniszezett először. Ahhoz, hogy sikeres sportolót faragjon a gyerekeiből, sokféle nehézséggel, kishitűséggel, ellenségességgel kellett megküzdenie – és a saját nehéz múltjával.
 
Will Smith mindenre képes: a nézők drámai erejű, izgalmas, megható filmre készülhetnek.
              
               Spencer (16) | (ANGOL NYELVEN MAGYAR FELIRATTAL)
                                            angol-német-chilei történelmi dráma, 111 perc, 2021
   
November
18.
19.
20.21.
24.
Jávor Pál terem
16:15
16:45
14:00
18:15
   
Diana hercegnő és Károly herceg házassága már rég zátonyra futott. Az afférokról és válásról szóló pletykák dacára a királynő sandringhami kastélyában békés körülmények között folyik a készülődés a karácsonyi összejövetelre. Evészet-ivászat, lövészet és vadászat van terítéken. Diana jól ismeri a menetrendet. Ám ebben az évben a dolgok egészen máshogy alakulnak majd. A SPENCER a fantázia segítségével mutatja be, mi is történhetett azon a pár sorsfordító napon.
              
               Szellemírtók – Az örökség (12)
                                                           amerikai akció-vígjáték, 124 perc, 2021
   
November
18.
19.
20.21.22.
23.
24.
Nagyterem
17:30
18:00
15:45
15:35
17:55
   
Eltűnhetnek a szellemek? Azóta, hogy négy elszánt lúzer felvette a harcot a New Yorkot elözönlő túlvilági lényekkel, és visszakényszerítette őket oda, ahonnan előbújtak, senki nem találkozott kis zöld vagy nagy lila, a falon is áthatoló, gyilkos humorú szörnyekkel.
De a nyugalom csak átmeneti. És a világnak megint szüksége van rá, hogy néhány rettenthetetlen harcos a kezébe vegye a plazmafegyvert. Csak sajnos, nincs jelentkező…Kivéve az egyik egykori szellemirtó feltűnően kiskorú unokáját, aki megtalálja a nagyapja pincéjében az eredeti felszerelés poros-pókhálós maradékát. És amikor már minden sarokban szellemek kísértenek, beindítja a régi járgányt, és elindul, hogy rendre utasítsa a hívatlanul érkezett túlvilági lényeket.
A legendás és örökzöld Szellemirtók végre méltó módon folytatódik: az eredeti nagy csapat közreműködésével, de a szellemirtók új generációjával folytatódik a halhatatlan vígjáték.
              
               Örökkévalók (12)
amerikai kalandfilm, akciófilm, dráma, 157 perc, 2021
   
November
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
 
Nagyterem
19:50
20:20 |3D
18:10 |3D
18:10 |3D
19:55 |FELIRATOS
20:15 |FELIRATOS
20:15
 
A Marvel Studios filmje, az ÖRÖKKÉVALÓK egy csapat földöntúli hőst követ nyomon, akik az emberiség hajnala óta védelmezik a Földet. Amikor rég elveszettnek hitt, rettentő lények térnek vissza rejtélyes körülmények között, az Örökkévalók összegyűlnek, hogy ismét az emberek segítségére siessenek.              
               Utolsó éjszaka a Sohóban (16)
angol thriller, horror-dráma, 116 perc, 2021
November
20.
Nagyterem
21:10
 
Edgar Wright pszichothrillere egy fiatal lányról szól, akinek a divattervezés a szenvedélye. Rejtélyes módon képes belépni a hatvanas évekbe, ahol találkozik bálványával, egy káprázatos feltörekvő énekessel. Ám az 1960-as évek Londonja nem teljesen az, aminek tűnik: olyan, mintha az idő szétesne, és ennek megvannak a maga baljós következményei...
 
               MAGYAR PASSIÓ (12)
                                                                          magyar filmdráma, 2021
November Jávor Pál terem
24. 14:30
 
Az 1950-ben játszódó film történetében Leopold atya azért küzd szerzetestársaival, hogy a háború után újjáéledő országban a ferences rendet ismét felvirágoztassa. Kezdetben a kommunista hatalom nem akadályozza őket tevékenységükben, még a háborúban elrejtett kegytárgyaikat is visszakaphatták. Ez a „békés” állapot nem tart sokáig. Leopold atyát koholt vádak alapján letartóztatják és hogy megtörjék, kegyetlen kínvallatások alá vetik. Volt diákját, a vallásnak hátat fordító, a szocialista rendszerben hívő fiatal tisztet, Keller főhadnagyot - Fjodorov őrnagy parancsára - bízzák meg a beismerő vallomás kicsikarásával. Az atya kitartása, ellenállása azonban mindent megváltoztat…
              
               Tina (16) (ANGOL NYELVEN, MAGYAR FELIRATTAL)
amerikai életrajzi film, történelmi dokumentumfilm, 118 perc, 2021
   
November
24.
November
20.21
Nagyterem
14:00
Jávor Pál terem
18:00
   
Tina Turner bepillantást enged életének számos olyan pillanatába, amit eddig még soha nem láthattunk. A film az R&B királynőjétől, az 1980-as évek rekordokat döntögető hatalmas koncertjeiig kíséri végig az énekesnő karrierjét, megmutatja belső vívódásait és néhányat élete legszemélyesebb pillanataiból, hogy kirajzolja a modern zenetörténelem egyik legmeghatározóbb és legnagyobb hatású előadóművészének portréját.
              
               Aline – A szerelem hangja (12)
kanadai-francia filmdráma, 128 perc, 2020
 
   
November
18.22.
19.
20.21
23.
24.
Jávor Pál terem
18:15
18:45
16:00
18:55
16:15
 
Az Aline – A szerelem hangja Céline Dion élettörténetét dolgozza fel egy fiktív személy, Aline Dieu karakterén keresztül. A film ugyanakkor a legendás énekes életútjának és karrierének állomásait érinti, s benne felhangzanak az olyan Céline Dion slágerek, mint a Let’s Talk About Love, az All By Myself, az I’m Alive vagy a My Heart Will Go On.
 
Aline Dieu tizennegyedik gyerekként születik egy kanadai zenerajongó családba. Csodálatos hangjával és tehetségével már kisgyerek elbűvöli a hallgatóságot. Hamarosan felfedezi egy producer, aki meg van róla győződve, hogy a világ leghíresebb énekesnőjévé teszi a tinédzsert. A producer-mentor, Guy-Claude azonban rövidesen sokkal többet jelent a tinilánynak. Ragaszkodása szerelemmé alakul, ami legyőz minden ellenállást. Aline Dieu eközben hatalmas világsztárrá válik, s már csak a szerelem beteljesülése hiányzik a tökéletes boldogságához.
 
A játékfilm Céline Dion karrier- és élettörténetének szabadon értelmezett feldolgozása. A film világpremierje 2021-ben a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt. Valérie Lemercier (Jöttünk, láttunk, visszamennénk, Királyi kalamajka, Csajok Monte Carloban) francia komika nemcsak címszereplője, hanem író-rendezője is a filmnek. Partnere a kanadai színész, Sylvain Marcel (Egyik kopó, másik zsaru, Disznók törvénye). Céline Dion legnagyobb slágereit a filmben Victoria Sio francia énekesnő kelti életre.
              
               A művészet templomai: Pompeji, a bűnös város (16) | (ANGOL NYELVEN MAGYAR FELIRATTAL)
olasz ismeretterjesztő film, filmdráma, 90 perc, 2021
   
November Nagyterem
23.
November
18.
 
14:00
Jávor Pál terem
14:35
Pompeji nem egyszerűen város, hanem legenda.
Ez a dokumentumfilm feltárja a titkokkal övezett város rejtélyeit, melyek a történelem során erőteljesen befolyásolták az egyetemes kultúra és művészet fejlődését a neoklasszicizmustól a kortárs művészetekig; a városba látogató, azt megtapasztaló vagy azt éppen fantáziával újrateremtő, jelentős képzőművészek rajzaitól és festményeitől az irodalmárok műveiig: az ifjabb Pliniustól Picassóig, Emily Dickinsontól Jean Cocteau-ig.
A film nemcsak a vulkánkitöréssel foglalkozik, amelynek következtében Pompeji eltűnt az idő, a történelem süllyesztőjében. Érdeklődésének homlokterében az eleven ókori város áll: hogyan élhették római polgárai a mindennapjaikat, mivel tölthették szabadidejüket, hogyan élvezhették az életet, élhették át érzelmeiket, gyakorolhatták vallásukat, fogadhatták sorsukat.
 
               Éjjeli őrjárat (18)
                                                                          magyar-román film, 113 perc
 
November Jávor Pál terem
19.
22.
14:55
14:40
 
Színházi társulat a főpróba forgatagában. A finálé hosszas próbája a késő éjszakába húzódik. Egy apró, látszólag jelentéktelen részletkérdés nem tudja elrontani az elégedett jókedvet: az öltöztetőnőt sehol nem találják. A gond az, hogy az öltözők be vannak zárva! Végül a színészek a színház épületéből teljes jelmezben kénytelenek kilépni az utcára. Ahelyett, hogy együtt maradnának, szétszélednek, külön-külön próbálják megtalálni útjukat hazafelé. Hogy mennyit nyom a latba a színpadi karakter melyet a jelmezzel magukra öltöttek, s mennyit az ember, aki alatta rejlik egyelőre kérdőjel.
 
               A művészet templomai: Impresszionista ritkaságok (ANGOL NYELVEN, MAGYAR FELIRATTAL)
                                                           feliratos olasz ismeretterjesztő film, 80 perc
   
November
22.
Nagyterem
18:00
 
A művészet templomai sorozat következő epizódja az impresszionizmus által elindított művészeti forradalom történetét beszéli el ötven, a nyilvánosság elől korábban elzárva tartott, rendkívül értékes festményt bemutatva, melyek jelenleg is a római Palazzo Bonaparte kiállításának részei. Hogy látták az impresszionisták a világot? Milyen reakciókat váltott ki a munkásságuk? Ilyen kérdésekre keresi a válaszokat a kiállítás két kurátora, Claire Durand-Ruel és Marianne Mathieu, akik végigkalauzolják a nézőt e kanyargós ösvényen. Felváltva csodálhatjuk meg a festményeket és hallgathatunk meg szakértői elemzéseket történészektől, művészektől és a modern festészet, valamint a vizuális kultúra jelentős alakjaitól. A kiállítás festményeit (Manet, Caillebotte, Renoir, Monet, Cézanne, Signac, Sisley és Berthe Morisot műveit), az impresszionista mozgalom e különlegességeit egy-egy mélyreható elemzés mutatja be, közelebb hozva hozzánk alkotóikat.
              
              
              
 
              
 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink