Hírek, aktuális / A Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend látogatása Körmenden

2018-05-29 11:06:36
A Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend látogatása Körmenden

A Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend egy csoportja május 26-án Körmendre látogatott. Az ősi Lovagrend működési célja többek között: erősíteni tagjaiban a keresztény életvitel gyakorlatát a pápához való teljes hűségben; támogatni és segíteni a Katolikus Egyház kulturális, jótékonysági és szociális tevékenységét és intézményeit a Szentföldön, különösen a Jeruzsálemi Latin Patriarkátushoz tartozó és annak területén találhatóakat; buzgólkodni a hit fenntartásán és terjesztésén a Szentföldön; védelmezni a katolikus Egyház jogait a Szentföldön.
Ezen célok alapján tartott „lelki zarándoklatot a Szentföldre” rendtársuk dr. Gyürki László pápai prelátus: „Életem és a Szentföld” címmel. Röviden szólt szentföldi zarándokútjairól: először 1973-ban jutott el a Szentföldre. Ekkor határozta el, hogy ide újra visszatér. Sikerült is kilenc alkalommal meglátogatni Urunk szülőföldjét. Több könyvet is írt elsősorban a Szentföldre zarándoklók számára. Mostani vetített képes előadásban vezette végig hallgatóit a názáreti bazilikától a mennybemenetel kápolnáig.


Az előadásban sor került a Szentföldön élő keresztények nehéz helyzetére: a védelmi fal megépítésének következményére, a kivándorlás miatt a közösségek állandó csökkenésére, a zsidó és muszlim környezetben való élet nehézségére. Legnehezebb helyzetben a betlehemi keresztények vannak. Az ő számuk fogy leginkább. Félő, hogy teljesen eltűnnek Betlehemből.
A Szent Sír Lovagrend egyik célja ezen keresztény közösségek segítése. Hogyan tudjuk támogatni őket, hogy ne hagyják el a Szentföldet? Tőlük függ ugyanis, hogy Jézus szülőföldjén „élő kövek” maradjanak és a szent helyek ne váljanak múzeumi látványossággá.
Az előadás után ellátogattak a horvátnádaljai templomhoz. A templomtéren végigjárták a „házaspárok útját” és megálltak a többi emlékműnél is: Mindszenty József-, Márton Áron-, Hétpapok Anyja síremléke, Lojze Kozár-, Boldog Brenner János-, Boldog Sándor István-, és Bódi Mária Magdolna emlékműve mellett.


 
A nádaljai „zarándokút” szentmisével, és hálaadó imádsággal fejeződött be. Lelkileg gazdagodva távoztak, és másnap még ellátogattak a vasvári kegyhelyre is.
A Szent Sír Templom bejárata


Golgota 3 oltára

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2019-05-22 19:33

Véradás Körmenden

Tovább

2019-05-22 11:50

Pályázati felhívás

fiatal zenészek támogatásaTovább

2019-05-22 06:45

Gyermeknap

a BárkaházbanTovább

2019-05-22 04:31

Csákányi László Filmszínház műsora

május 24 - június 4.Tovább

2019-05-22 04:18

AGORA - Savaria Filmszínház műsora

május 23-29.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink