Hírek, aktuális / Fogadják meg tanácsainkat!

2018-11-08 09:43:24
Fogadják meg tanácsainkat! 
 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2018. november 7-én kiadott figyelmeztető előrejelzése szerint ma estétől az ország több területén ködre lehet számítani. A Bodrog- és Rétközben kis területen akár tartósan is megmaradhat a meglévő köd, míg az Észak-Alföldön, valamint a Dunántúli-dombság völgyeiben és a Dráva mentén, a nyugati határvidéken estétől ködös tájak alakulhatnak ki. Holnap hajnalban is több helyen köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet képződik, néhol ködszitálás is előfordulhat.   
Ezért mind a gyalogosok, mind a járművezetők figyelmét felhívjuk a körültekintőbb közlekedésre, hiszen a ködös időben való tájékozódás nagyobb odafigyelést igényel.
A köd különösen a lakott területen kívüli útszakaszokon lehet veszélyes, ahol a páraréteg olykor átláthatatlan, a járművezető nem tudhatja, milyen akadályok jelennek meg előtte, és a közvilágítás sem segíti a haladást.
Az egyik legfontosabb, hogy ködös útszakaszokon csökkentsük járművünk sebességét, valamint tartsunk a szokásosnál nagyobb követési távolságot, és lehetőleg tartózkodjunk az előzéstől!
Különösen veszélyes lehet, amikor hirtelen érkezünk egy ködfoltba, mert ekkor a látótávolság nagyon rövid idő alatt jelentősen lecsökken és nem tudhatjuk, milyen veszélyekkel, kockázatokkal kell számolnunk.
Köd esetén használjunk ködfényszórót! Ha járművünk ezzel nem rendelkezik, akkor a tompított fényszórót kell bekapcsolni. A távolsági fényszóró használata kifejezetten kerülendő, hiszen az erős fény a páraszemcsékről visszaverődve vakító, átláthatatlan fehér falat képez.
Haladásunk során számoljunk az úttesten gyalogos, kerékpáros, vagy lassú jármű közlekedésére, meghibásodott jármű megjelenésére, melyek észlelése a ködben ugyancsak jelentősen korlátozódik. 
Gyalogosként, lakott területen kívüli útszakaszokon mindig vegyük fel a fényvisszaverő mellényt, mely észlelhetőségünket, és ezáltal biztonságunkat sokszorosára növelheti! 

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

... hogy mindenki hazaérjen!

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink