Hírek, aktuális / Ifjúsági Versenyen mérték össze tudásuk a megye legjobb csapatai

2018-04-19 08:37:08
Ifjúsági Versenyen mérték össze tudásuk a megye legjobb csapatai

Megvannak azok a csapatok, akik április 21-én képviselik Vas megyét az Országos Ifjúsági Versenyen. A Szombathelyi, Körmendi, Sárvári Kirendeltségek legügyesebb csapatai április 17-én mérték össze tudásukat, a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban.


Tizenöt csapat, tizenöt állomáson, két korcsoportban bizonyíthatta tudását. Nem csak az ügyesség, a gyorsaság, de az elméleti oktatások során elsajátítottak is számítottak a megyei döntőben, ahol a cél az országos döntőbe való bejutás volt. A diákok a megnyitót követően állomásról-állomásra jártak és sokrétű feladatok megoldásán keresztül szerezhettek pontokat. Többek között tömlőszereléssel, akadálypályával, tűzoltó védőeszközök felismerésével, bárcakirakóval, nyúlgát építésével kellett bizonyítaniuk, hogy ők a legjobbak Vas megyében.
A vetélkedő az eredményhirdetéssel zárult, melyen Seper András tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Fritz József, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség elnökségi tagja adták át a diákoknak az elismeréseket. Seper András tű. ezredes, igazgatóhelyettes megköszönte a diákoknak és felkészítő tanáraiknak a versenyre és a felkészülésre fordított időt. Az igazgatóhelyettes gratulált a csapatoknak, a továbbjutó diákoknak pedig eredményes versenyzést kívánt az országos versenyen.
Az általános iskolás csapatok közül a legjobbnak a Sorkifaludi Gárdonyi Géza Általános Iskola bizonyult, míg középiskolai korcsoportban a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Szakgimnáziuma és Kollégium diákjai állhattak fel a dobogó legfelső fokára, ezzel lehetőséget kaptak, hogy az országos versenyen előkelő helyen szerepeljenek.
Az országos versenyre április 21-én, a VIII. Országos Rendőr- és Tűzoltónapon kerül sor a budapesti Városligetben.

A csapatoknak ezúton is gratulálunk!

Fotó: Balogh Eszter/Vas MKI
Forrás: Vas MKI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-19 14:37

Egy szál rózsa minden hölgynek nőnapon

A hölgyeket ünnepelték KörmendenTovább

2024-03-19 09:16

Szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából

Nevezési határidő: április 22.Tovább

2024-03-19 09:06

Idén 780 éves lesz a város, készülnek az évfordulóra

Egyeztető fórumot tartottak a város civil szervezeteinek részvételévelTovább

2024-03-18 15:14

Ovilátogató

Dienes Lajos Katolikus ÓvodaTovább

2024-03-18 11:41

Körmendi bemutatkozó Győrben

"Körmendi fotós szemmel"Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink