Hírek, aktuális / Programokban nem lesz hiány idén sem Körmenden

2018-02-22 13:55:33
Programokban nem lesz hiány idén sem Körmenden
 
Az előző évekhez hasonlóan idén is civil egyeztető fórumot szervezett a Körmendi Kulturális Központ és a helyi önkormányzat a Batthyány örökségközpontban szerdán. A rendezvényre a város intézményeit, civil szervezeteit és egyesületeit várták, akik szép számmal meg is jelentek.
 

A mostani alkalom 2018-ban az első, de nem az utolsó- húzta alá H. Vörös Márta a Körmendi Kulturális Központ Múzeum és Könyvtár igazgatója.  Most az ez évi tervekről esett szó illetve a tavalyi tapasztalatokat beszélték át.
Tóth Gábor, a Városfejlesztési Bizottság elnöke először olyan,  a településen tervezett pályázatokról beszélt, amelyek érintik a civil szervezeteket és a lakosság jelentős részét. Többek között a vásárcsarnok megépítéséről, a kerékpáros úthálózat megújításáról, a Zöld Város projektről és a mozi épületének átalakításáról és fejlesztéséről. 
Ezt követően kiemelte: bízik abban, hogy a civil szervezetek képesek lesznek összefogásra ezzel is erősítve egymást, a közösséget és a várost.

A 2018-as programtervet a Körmendi Kulturális Központ már elkészítette és a civilek is megfogalmazták terveiket. H. Vörös Márta előrevetítette, hogy jó lenne, ha már a következő években is gondolnának, hiszen erre az évre az aktivitások az intézményen belül ezernégyszáz fölött vannak.
Ha valakinek most jutna eszébe például , hogy még idén kiállítást szeretne szervezni  Körmenden, már nincs rá lehetősége: minden időpont foglalt a helyszíneken. 

Ami már biztos, hogy 2018-ban több jubileumi tárlat is lesz a településen. Így például a 40 éves Díszítő művészkör valamint a helyi kick-boxosok és a félévszázados Béri Balogh Ádám Táncegyüttes is bemutatkozik majd.
Nem marad el az Európa Napok április 27-es és május elseje között, június 23-án a Múzeumok Éjszakája, augusztus 12-e és 20-a között a Körmendi Napok, Körmend Város Ünnepnapjai október 26-28-a között és az Adventi hétvégék sem. 
 
Markó Petra

Fotók: Jámbori Tamás

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink